Trabzon'da 3. Tiyatro Festivali Başladı Trabzon'da 3. Tiyatro Festivali Başladı

Kültür ve sanat kenti Trabzon, 10. Karadeniz'in Renkleri Sergisi ile ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. İşte, detaylar...

Trabzon'da heyecanla beklenen "10. Karadeniz'in Renkleri" resim sergisi, görkemli bir açılış töreniyle sanatseverlerle buluştu. Sergiye çok sayıda davetli katılarak, Karadeniz'in eşsiz güzelliklerini ve kültürel zenginliklerini yansıtan eserleri hayranlıkla inceledi.

Sergiye katılan sanatseverler, 3 farklı ilden 52 sanatçının fırça darbeleri ile hayat bulan eserlerde adeta bir renk cümbüşüne tanıklık etti. Karadeniz'in yemyeşil yaylalarından masmavi denizine, tarihi konaklarından folklorik motiflerine kadar uzanan geniş bir yelpazede yer alan eserler, bölgenin ruhunu gözler önüne serdi.

"10. Karadeniz'in Renkleri" sergisi, sadece görsel bir şölen sunmakla kalmayıp, aynı zamanda Karadeniz kültürüne ve sanatına da önemli bir katkı sağladı. Bölgenin değerli sanatçılarının eserlerini bir araya getiren sergi, Karadeniz'in eşsiz kimliğini ulusal ve uluslararası platformda tanıtmaya yardımcı oldu.

16-22 Nisan 2024 tarihleri arasında Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi'nde ziyarete açık olacak sergi, 48. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlendi ve Karadeniz'in turizm potansiyelini tanıtmaya da katkıda bulundu.

Editör: Didem Bektaş