Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle Trabzon'da dijital vakıf eserleri rotası oluşturuluyor. İşte detaylar...

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen dijital vakıf eserleri rotası oluşturma çalışması hakkında konuşan Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü İsmet Çalık, projenin ülke ve kent turizmine ciddi bir katma değer sağlayacağını söyledi.

Kolbastı oyununu Trabzon'a tanıtan İsmail Yazıcıoğlu vefat etti! Kolbastı oyununu Trabzon'a tanıtan İsmail Yazıcıoğlu vefat etti!

Çalışmada İnşaat Mühendisleri Odası Salonunda teknik personele eğitim verildi ve envanter kitap oluşturulmasıyla ilgili de bilgi geçildi. Personel 3 gün boyunca dijital vakıf eserleri rotası ve envanter oluşturma teknikleri konusunda eğitim alacak.

Tüm dünya milletlerinin ilgisini çekebilecek olan Sümela Manastırı ile 192 kültür varlığı dijital ve fiziki ortamda envanter olarak yer alacak. Bu şekilde Trabzon turizmi daha da canlanacak. Bölgeyi ziyaret edecek olan kültürel gruplar dijital envanter sayesinde daha kapsamlı bir rota kurabilecek.

Editör: Didem Bektaş