Basın Müzesi Trabzon, şu sıralar dünyanın ilgi duyduğu çok ilginç bir esere ev sahipliği yapıyor. Hitler döneminden kalma o eser...

Gazeteciler Günü'nde ziyarete açılan Basın Müzesi, Trabzon'da sanat severlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Müzede yer alan Hitler'in tanka dönüştürdüğü bir eser şu sıralar gündem oldu.

160 yıl önce Almanya'da üretilip baskı makinesi olarak kullanılan 8 tonluk makine, 2. Dünya Savaşı sırasında Hitler emriyle savaş tankına dönüştürülmüştü. Tarihe tanıklık eden Frankenthal baskı makinesinden dünyada 4 tane var. Biri de Trabzon Basın Müzesi'nde sergileniyor.

Ortahisar Belediyesi'ne ait müzede tarihi pek çok eser ziyarete açık. Matbaa bölümündeki savaş zamanından kalma baskı makinesi en çok ilgi gören eserlerden biri.

8 tonluk makinenin içeri sokulması için duvarların bir kısmı yıkılmıştı. 1963 yılında Trabzon'a giriş yapan Hitler döneminden kalma makine, Trabzon basınına hizmet ediyor ve bu makinede tipografi baskı sırasında Trabzon’daki hemen hemen bütün gazeteler bununla basılıyor. 

Ortahisar Belediye Başkanı Genç ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin ortak projesiyle hayata geçen müzenin ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor. Bayram boyunca 1000 kişi burayı gezdi. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin tarihi eserlere ilgisi yüksek.