Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Trabzon'da seçim konuşması yaparken CHP vekilleri de buluşmadaydı. Bu birliktelik, 1974 seçimlerine benzetildi.

Karamollaoğlu, 1974 seçimlerinde Ecevit ile Erbakan'ın ilk koalisyonu yaşattıklarını hatırlatarak şu anki Millet İttifakı birlikteliğini de 1974 koalisyonuna benzetti. Saadet Partisi ile CHP vekilleri Trabzon'da bir araya gelerek bir buluşma düzenledi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Trabzonlulara seslendi. Verilen sözlerin artık tutulacağından, tek adam rejiminin sona ereceğinden, ekonomi ve liyakat sorununa çözüm bulunacağından bahsetti.

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı ortağı olarak Trabzon'daki buluşmada önemli açıklamalarına devam etti. Merkezdeki bir otelde Trabzon halkıyla buluşan Millet İttifakı'ndan Saadet Partisi'ne CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi il başkanları ile milletvekili adayları da katıldı.

Saadet Partililer ve CHP'liler salonda birlikte slogana attı.

Temel Karamollaoğlu, iki ayrı kutbun uzun zamandır bir araya gelemeyeceğini düşünerek ne kadar yanıldıklarını anladıklarını itiraf etti. Saadet Partisi ve CHP koalisyonunu 1974 dönemindeki Erbakan ve Ecevit koalisyonuna benzetti.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaklaşımını Bülent Ecevit'in yaklaşımına benzeten Temel Karamollaoğlu, CHP liderine şu sözlerle seslendi: "Sayın Kılıçdaroğlu’nun yaklaşımına teşekkür ediyorum. 1974'te birlikte nasıl başardıysak yine başaracağız."

Editör: Didem Bektaş