Burak Turhan, Trabzon’da yaşanan köpek saldırısının ardından yazılı bir açıklama yaptı. Üniversite öğrencisi Cennet Nesibe Gül’ün yaralanmasıyla sonuçlanan olay sonrası belediyeler arasındaki yetki tartışmasını eleştiren Turhan, çözüm odaklı adımlar atılması gerektiğini söyledi.
POLEMİK DEĞİL ÇÖZÜM ÇAĞRISI
Turhan, olay sonrası Ortahisar ve Büyükşehir belediyeleri arasında başlayan tartışmayı doğru bulmadığını belirterek, meselenin siyaset üstü bir konu olduğunu ifade etti. Şehirlerin hem insanlar hem de hayvanlar için güvenli yaşam alanları olması gerektiğini vurguladı.
Sorunun plansızlıkla değil, bilimsel ve sürdürülebilir politikalarla çözülebileceğini dile getiren Turhan, kurumları ortak akılla hareket etmeye davet etti.
SAHİPLENDİRMEYE FATURA VE VERGİ TEŞVİKİ
Sokak hayvanları Trabzon gündeminde önemli bir yer tutarken, Turhan cezai değil teşvik edici bir model önerdi. Evinde köpek sahiplenen vatandaşlara çöp vergisi muafiyeti ya da su faturasında indirim gibi desteklerin sağlanabileceğini belirtti.
Belediyelerin bu kapsamda sosyal destek paketleri oluşturabileceğini söyleyen Turhan, böylece sahipsiz hayvan sayısının azaltılabileceğini ifade etti.
KISIRLAŞTIRMA VE BARINAK VURGUSU
Turhan, kısırlaştırma çalışmalarının ve barınak koşullarının iyileştirilmesinin yalnızca kriz anlarında gündeme gelmemesi gerektiğini söyledi. Belediyelerin iş birliği içinde hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Gün söylem değil eylem günüdür” dedi.
Sokak hayvanları Trabzon başlığı altında yapılan açıklama, şehirde çözüm odaklı adımların tartışılmasına zemin hazırladı.




