Ümit Milli Futbol Takımımız, U21 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 3. Grup'taki 9. maçında Avusturya'yı konuk etti. Ay-Yıldızlılar, ilk yarısını 1-0 geride kapattığı maçta rakibini Halil Dervişoğlu'nun ikinci yarıda attığı gollerle 3-2 mağlup etti. Ümitler bu sonuçla puanını 10'a çıkardı.

Türkiye Ümit Milli Futbol Takımı, U21 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçında Avusturya ile karşılaştı. Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Ay-Yıldızlılar 3-2 kazandı.

Maça tutuk başlayan Ümit Milliler, 36. dakikada Arase'nin golüne engel olamayarak ilk yarıyı 1-0 geride kapattı.

İkinci yarıda baskısını artıran Ay-Yıldızlılar, 64'te Trabzonlu futbolcu Halil Dervişoğlu ile eşitliği sağladı. 81'de bir kez daha sahne alan Halil, attığı golle Ümit Milliler'i öne geçirdi: 2-1.

HALİL 90+2'DE ÜÇ PUANI GETİRDİ!

89'da Wolf'ün frikikten attığı golle skor 2-2'ye gelse de son sözü gecenin kahramanı Halil söyledi. Yıldız isim 90+2'de attığı golle takımımızı 3 puana taşıyan isim oldu.

Gruptan çıkma şansını daha önce kaybeden Ümit Milliler, 6 takımın yer aldığı 3. Grup'ta 9 maç sonunda 10 puana ulaştı. 2. sırada yer alan Avusturya ise 15 puanda kaldı. İki takım arasında grupta oynanan ilk karşılaşmayı Avusturya 3-0 kazanmıştı.

Halil Dervişoğlu maç sonu yaptığı açıklamada "Takım arkadaşlarını kutluyorum. Onlar Olmasaydı hatrick yapmazdım. Bu maç çok önemliydi. Bu maç bizi daha iyi motive edecek. Biz mücadelemizi edersek en güçlü rakibi de yeneriz" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim