Covid-19 sürecinde çiniciliği kazanca dönüştürdüler. Trabzon ilimizdeki kadınlar çinicilik mesleğine başlayarak geçimlerine katkı sağlıyor.

Trabzonlu üç kadın, Covid-19 pandemisinde çinicilik üzerine eğitim alarak kendilerini geliştirdi. Devlet desteğiyle kurdukları çini atölyesinde çini eserler üreterek geçimlerine katkı sağlıyorlar.

Derya Arslan, Gülçin Akdeniz ve Gülsen Uzun, açık hava çinicilik eğitimlerine katıldı ve hayatları değişti. Trabzonlu kadınlar kurstan sonra KOSGEB desteğini de alarak Ortahisar Beşirli Mahallesi'nde Tılsımlı Eller Çini Atölyesi'nı kurdular.

50 bin liralık hibe desteğiyle çinicilik mesleğine başlayan üç kadın arkadaş, çini ibrik, kase, vazo gibi ürünleri 100 lira ila 3 bin lira arasında satıyor.

Değişen Hayatlar Sergisi'nda da satıl yapma imkanı bulan 3 arkadaş, talep oldukça hemcinslerine yardımcı da oluyor. Ev hanımı 57 yaşındaki Arslan, çinicilik mesleğiyle 2015 yılında tanıştığını ve hobi olarak başladığını anlattı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölümü'nde eğitiminin devam ettiğini belirtti.

Ev hanımlarına "üretin" tavsiyesi veren kadınlar, bir fırın daha alarak hedeflerinin Trabzon ve Karadeniz Bölgesi'ne çini ürünlerini satmak olduğunu söyledi.