31 Mart yerel seçim günü yaklaşırken, Trabzon Beşikdüzü ilçesinde MHP ile bağımsız aday Uğur Taş arasında enteresan bir gelişme yaşandı.

Uğur Taş, yerel seçimlerde Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinden bağımsız belediye başkanı adayı oldu. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ise Beşikdüzü adayı olarak Barış Öztürk'ü açıkladı.

İddiaya göre, AKP aday adayı iken yoluna bağımsız olarak devam eden Uğur Taş'ın önünü kesmek için harekete geçen MHP, Taş ile aynı isimde başka bir vatandaşı sahaya sürecek.

Son yerel seçimde Trabzon'da CHP'nin kazandığı tek ilçe Beşikdüzü olmuştu. AKP adaylığından çekilerek bağımsız aday olarak yoluna devam eden Uğur Taş'ın önüne büyük bir taş mı koyulacak?

MHP, Taş'ın adaylığı durumunda Cumhur İttifakı'nın oylarının bölünmemesi için Beşikdüzü ilçesindeki Uğur Taş adlı başka bir vatandaşı bağımsız aday gibi göstererek kafa karışıklığı yaratacağı iddia edildi.

YSK oy pusulalarında bağımsız adayların fotoğrafının yer almamasını kullanmak isteyen MHP'nin, oylar bölünmesin diye Uğur Taş adlı şahsa oy atılma olasılığını artıracağı gündeme geldi.

AKP adaylığından çekilerek, Trabzon Beşikdüzü için bağımsız aday olmak isteyen Uğur Taş, bu iddialara şöyle yanıt verdi:

"İlçemizde başka bir Uğur Taş isimli vatandaş yaşıyor. 'MHP'lilerin eğer Uğur Taş aday çıkarsa biz de Takazlı köyündeki Uğur Taş'ı aday yaparız' dediği kulağıma geldi. Bunun için bizim bağımsız olarak müracaat etmemizi bekliyorlarmış. Başka bir partinin ilçe başkanı durumu bana bildirdi. Bizi de adaylık konusunda düşündüren konu bu oldu. (Gazete Duvar)