Ortahisar ilçesinin merkez ilçe olmasının ardından pek çok proje de beraberinde gelmişti. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi ortak çalışmasıyla ilçeye deniz dolgusu ile daha fazla kara alanı kazandırıldı. Dolgu yapılan alanlara 40 bin kişi kapasiteli stadyum, 900 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi ve çeşitli tesisler de inşa edilmişti.

Hal böyle olunca ilçenin yüz ölçümü de arttı. Ortahisar'ın şu anki yüz ölçümü 4 bin 689 kilometrekare oldu. Dolgu yapılmadan önce 4 kilometrekare idi.

2016 yılında tamamlanan Şenol Güneş Spor Kompleksi stadyumu 660 dönümlük deniz dolgusu üzerine inşa edildi. Stadın hemen yanına Şehir Hastanesi yapıldı ki bu alan da 400 dönümlük deniz dolgusunu kapsıyor.

Orta ve Doğu Karadeniz için fırtına uyarısı! Orta ve Doğu Karadeniz için fırtına uyarısı!

Hastane 2025 yılında hizmete girecek. Onun bitişiğinde çocuk oyun alanları, dinlenme ve eğlence alanları, plaj, su sporları merkezini kapsayacak Gülcemal sosyal projesi de tamamlanacak.

Yerleşim yerleri dik yamaçları sebebiyle sahil kesiminde toplanan Trabzon Ortahisar ilçesinde yapılan dolgu çalışmalarının artmasıyla, ilçenin yüz ölçümü 4 kilometrekare artmış oldu.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, dolgunun bir zaruret olduğundan bahsetti. 42 mahalleli Ortahisar, bugün 7 belde, merkez ilçe belediyesi ve 36 köyün de eklenmesiyle artık 88 mahalleden oluşuyor.