Yerli markaları Körfez ülkeleriyle buluşturacak dev proje Trendyol’dan geliyor. Trabzon ve diğer illerimizden aktarma merkezleri oluşturuldu.

Türk üretici ve satıcıların mallarını Körfez ülkelerine gönderecek. Özellikle Arap turistler başta olmak üzere son yıllarda Körfez ülkelerinden milyonlarca turist ülkemizi ve Trabzon'u ziyaret akınına uğrattı. Bu gelişme Trendyol'u harekete geçirdi. Trendyol, Körfez ülkelerindeki çalışmaları hızlandırmak adına Adana ve Trabzon üzerinden aktarma merkezleri kurdu.

İlk birinci yılında Almanya Berlin'de operasyonlar tamamlandı. Şimdiki rota Körfez ülkeleri oldu.

2023 CEV Avrupa Şampiyonası kapsamında A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Tarkan ve başkanların yer aldığı Trendyol reklamlarını görmüşsünüzdür.

Trendyol Grup Başkanı Çetin, yerli üreticilerle birlikte yerel üretimi artırmanın ve Türkiye'nin sahip olduğu potansiyeli dünyaya açmanın sıradaki hedefleri olduğundan bahsetti.

Çetin, Körfez bölgesinde Türk ürünlerine yoğun ilgi olduğundan bahsetti. Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan ile başlanan projede e-ihracat operasyonları tasarlandı. Trendyol Körfez ülkelerinde kendi markalarımızı tanıtmak için orada İngilizce ve Arapça web sitelerini açtı. Dubai'de kısa sürede en popüler e-ticaret platformu haline geldi. Bu bölgede 2024 hedefi 4,5 milyon müşteri sayısı.

Adana Aktarma Merkezi ve Trabzon Aktarma Merkezi yatırımları gerçekleştirilmişti. Ankara'ya da bir aktarma merkezi kurulacak. Azerbaycan ve Körfez ülkeleri operasyonları yakın zamanda başlıyor.