Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ta oynanması planlanan Süper Kupa finali, Suudi yetkililerin Mustafa Kemal Atatürk pankartları ve tişörtlerine onay verilmemesi üzerine iptal edildi. Yaşanan kriz saatler süren toplantıda aşılmaya çalışılsa da Suudiler talepleri reddetti. Bu nedenle Galatasaray ve Fenerbahçe takımları Türkiye'ye geri döndü.

TSYD'den TFF'ye çağrı
Suudi Arabistan ile yaşanan krizin ardından Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) çağrıda bulunarak, Suudi yetkililerle yapılan Süper Kupa sözleşmesini talep etti.

İbrahim Hacıosmanoğlu TFF Başkanlığına Aday Oldu İbrahim Hacıosmanoğlu TFF Başkanlığına Aday Oldu

"Süper Kupa sözleşmesini satırı satırına talep ediyoruz"
TSYD'den yapılan açıklamada, "Türkiye Spor Yazarları Derneği olarak Suudi Arabistan'da yaşananlar camiamızı son derece üzmüştür. Her Türk vatandaşı için bayrağı, milli marşı ve Atatürk kırmızı çizgisidir. Hiç bir güç bunu engelleyemez. Biz TSYD olarak olayı bir adım daha öteye götürerek Futbol Federasyonundan, Suudi Arabistan ile imzaladığı Süper Kupa sözleşmesini satırı satırına kamuoyuna açıklamasını talep ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

TSYD'den TFF'ye 7 soru
1- Sözleşmeye Türkiye Cumhuriyetinin 100'ncü yıl kutlamaları ile ilgili özel bir madde yazdırdınız mı?
2- Maç öncesi İstiklal Marşının çalınması için Suudi Arabistan yetkililerinden önceden izin istediniz mi? Bu madde sözleşmede yazılı mı?
3- Takımlar sahaya pankartla çıkabilir diye bir şart koydurdunuz mu? 
4- Gene takımlar ısınmak için sahaya çıkarken, forma dışında bir tişort giyebilirler diye belirttiniz mi?
5- Yoksa her müsabaka öncesi yapılan bu prosedür unutuldu da Suudi Arabistan yetkilileriyle son dakika ayaküstü pazarlık mı yaptınız?
6- Maç iptal edilirse taraflar şu kadar tazminat öder diye bir madde var mı? Varsa bundan kulüpler mi sorumlu, yoksa Futbol Federasyonu mu?
7- Final maçı için kaç paraya anlaşıldı? Süper Kupa oynansaydı kulüpler ne kadar, Futbol Federasyonu kaç para alacaktı?

Basın toplantısı talebi
Açıklamanın sonunda "Türkiye Futbol Federasyonu'ndan en kısa zamanda belgeleriyle birlikte yukarıdaki soruları da yanıtlayan bir basın toplantısı düzenlemesini bekliyoruz" denildi.

TFF kendi payını yüzde 20'ye çıkarttı
Öte yandan TFF, Süper Kupa statüsünde gelirler ve hasılat dağılımında kendi payını yüzde 10'dan yüzde 20'ye çıkarttı.

MADDE 5 - GELİRLER ve HASILAT DAĞITIMI 
(1) Kupa müsabakasından elde edilecek bilet satış gelirleri dışındaki tüm gelirlerden (medya hakları gelirleri, sponsorluk ve reklam gelirleri, vb.) organizasyona ilişkin (vergiler dahil olmak üzere) her türlü masraf çıktıktan sonra kalan meblağın % 20’si TFF payı olarak TFF’ye ayrılır.

(2) TFF payı ayrıldıktan sonra kalan meblağın % 60’ı galip gelen takıma, % 40’ı mağlup olan takıma dağıtılır.

Editör: Haber TS