Dünya Şampiyonası'nda büyükler kategorisinde ilk kez mücadele eden ve ülkemize madalya gururunu yaşatarak tarihi bir başarıya imza atan Dünya ikincisi Trabzonlu boksör Kerem Özmen HaberTS’ye konuştu

Kendisini ve spor hayatının başlama serüvenini anlatan Özmen “2002 yılında Trabzon’un Akçaabat ilçesinde doğdum 12 yıldır boks sporuyla uğraşıyorum.” İfadelerini kullandı.

Kerem Özmen, ”Oturduğum mahallede Cemal Kamacı Spor Salonu vardı, o zaman bir top alacaktım. Param yoktu ve çekinerek bir ağabeyin yanına yanaşıp 1 TL istedim ve verdi. “Akşam boks yapmak ister misin” dedi. “Yaparım” deyip, ben de bu talebi kabul ettim. 3’de antrenman vardı ben hevesli bir şekilde 1’de gittim. Bana neden erken geldiğimi sordu ben de ilk antrenman olduğu niçin heyecanlandığımı söyledim. Beni çalıştırmaya başladı ve hikayem öyle başladı.” Dedi.

EN SON SİNAN ŞAMİL SAM OLMUŞTU

Özmen, “Ülkeme öncelikle dünya şampiyonluğunu yaşatmak istedim. Rakibim 2 olimpiyat, 3 dünya şampiyona ben rakibimin tecrübesine yenildim. O anki duygularım, 22 yıldır gelmeyen bir madalya vardı. En son rahmetli Sinan Şamil Sam almıştı. Bize de final oynamak nasip oldu, 2. Olmak nasip oldu." Dedi.

ANNESİNE VERDİĞİ O SÖZÜ DE TUTTU

Annesine söz verdiğini ve bunu yerine getirmekten dolayı gururlu olduğunu ifade eden Özmen," Sürekli anneme söz veriyordum, sana inşallah büyüyünce ev alacağım diye. O hayalim gerçek oldu, anneme ev alacağım Allah nasip ederse. Ülkeme bu gururu yaşattığım için çok mutlu ve gururluyum. Çok zorlu süreçler geçirdim ve zorlu şeyler yaşadım. Her zaman hayallerimin peşinden gitmişimdir. Her zaman hedefime ulaştığımda o çıtayı daha da yüksek tutarak çalışıyorum. Tek bir hedefim var o da 2024 olimpiyat şampiyonluğu…” İfadelerini kullandı.

CRUZ’UN TECRÜBESİNE YENİLDİM

Final maçları serüvenini anlatan Özmen  “İlk maçımda Avrupa şampiyona ve Rusya 2.’si Pavel Federov ile oynadım ve 5-0 ile geçtim. 2. Maçında Macar rakibimi 5-0 ile geçtim. 3. Maçında çeyrek final maçında kariyeri başarılı bir sporcu ile oynadım. Hintli rakibim ile karşılaştım. 3 Avrupa 3 Ssya şampiyona 1 dünya şampiyona 2 olimpiyat oyunlarına katılmış bir sporcu. 30 yaşında benden kat kat büyük bir sporcu, kendisini eledim. Yarı final maçında da İskoç rakibimi 5-0 puanla yendim. Final maçımda da 2 olimpiyat 3 dünya şampiyonu 3 Amerika şampiyonu dünyanın 1 numaralı Andy Cruz’un tecrübesine mağlup oldum. Şöyle diyebilirim aklımda tek bir hayalim var. 2023’de Dünya şampiyona olup onu yenip, 2024’e dünya şampiyonu olarak gitmek istiyorum. 2024’de de altın madalyayı alıp ülkeme Türk boks tarihinde ilki yaşatmak istiyorum. Türkiye’ye söz veriyorum, Allah’ın izniyle alacağım. Bende bu potansiyel bu inanç var, inşallah hep birlikte bunu başaracağız. “

“ARKADAŞIM EMİR BÜYÜKDAĞ İLE ANTRENMAN YAPIYORUM”

Trabzon’da dinlenme sürecine geçtiğini ve milli takıma gideceğini ifade eden Özmen “Şu an milli takımdan daha yeni geldim 3 gün oldu, güç kampındaydık. Cumartesi günü milli takıma tekrardan gideceğim, U 22 Avrupa şampiyonamız var. Orada bu şampiyonaya hazırlanacağız. U22 Avrupa Şampiyonasında Avrupa şampiyonluğu istiyorum. Bayrağımızı göndere çekmek ve Istiklal marşını okutmak hedefim. Dinlenme sürecindeyiz, tabi antrenmanlarımızı bırakmadık. Tekrardan antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Bireysel çalışıyorum, Emir Büyükdağ kardeşim var, kendisiyle çalışıyorum. Zaten 12 yıldır beraberiz. Her şeyi onunla paylaşıyorum o da benle. Beraberiz, 2. kampımız başlayacak. Emir kardeşimizle beraber bayrağı göndere çekip marşımızı okutmak istiyoruz. “

“HAYATINIZDA DÖNÜM NOKTANIZ OLACAK”

Yaşıtlarına ve gençlere seslenen Özmen “Benim sayemde boksa başlayan kardeşlerimiz oldu, elimden geldiğince cevap vermeye çalışıyorum. Her zaman kendinize bir hedef koyun ve ulaşmak için her zaman çalışın. Her insanın hayatında bir dönüm noktası olabilir. Sizin de dönüm noktanız olacak. Asla pes etmeyin her zaman hayallerinizin peşinden gidin koşun.

Kendisine destek verenleri hiçbir zaman unutmayacağını söyleyen Özmen “Üstümde çok kişinin emeği var, herkese teşekkür ediyorum. Beni bu yerlere taşıyan insanlara çok teşekkür ediyorum. Pazarkapı’da değerli esnaf ağabeylerim var. Cemil Usta’daki kıymetli ağabeyime teşekkür ediyorum. Her zaman yanımda oldunuz. Kıymetli ağabeylerim kıymetli hocalarım iyi ki varsınız. İnşallah bir gün kıymetli Cumhurbaşkanım, Sayın Bakanım, tekrardan teşekkür ediyorum. İnşallah bu ülkeye olimpiyat şampiyonluğunu yaşatmak istiyorum ve yaşatacağım. Kendime söz verdim, kendimden çok fedakarlıklar yaparak ülkeme hizmet edeceğim. Dünya ve olimpiyat şampiyonluğu yaşatacağım.”

SELAHATTİN ATASEVER’E TEŞEKKÜR EDİYORUM

“Son olarak bir isme ayrı parantez açmak istiyorum. Bizle her konuda ilgilenen sayın şube başkanımız Selahattin Atasever beye teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Yakından ilgileniyor, ilaçlarımızı maç kıyafetlerimizi, eşofmanlarımızı, antrenman kıyafetlerimize her şeyde yardımcı oluyor. Hep birlikte nice şampiyonluklar başaracağız. Dünya 2. Olmuş olabilirim ama biz daha zirveye ulaşamadık. Bizim hedefimiz onun rengini altına çevirmek. Hep birlikte çevireceğiz, siz de bana inanın güvenin. Daha iyi olacağız.  “

Editör: TE Bilişim