SAĞLIK

Turna yemişi zayıflatır mı? Turna yemişinin 9 faydası nedir?

Abone Ol

Kızılcık olarak da bilinen turna yemişi faydaları nelerdir? Turna yemişi zayıflatır mı? İşte, kızılcıkların 9 inanılmaz faydası!

Antioksidan deposu kızılcık meyvesi turna yemişi olarak da biliniyor. Kalp, bağışıklık ve beyin sağlığına katkıları büyük olan turna yemişi kilo da verdiriyor. Kızılcıklar hakkında bilmeniz gereken 9 inanılmaz faydayı sizler için derledik.

Gün boyunca hepimiz pek çok seçenekle karşı karşıyayız - bazıları göz korkutucu, bazıları ikinci doğa. Krema mı şeker mi? Havuç çubukları veya çikolata? Ve daha iyi sağlık arayışında, fitness tutkunlarının yapmak zorunda kaldığı birçok seçenek de var. Egzersiz mi yoksa tatlı bir uyku mu? Bir protein bar mı yoksa bir avuç kızılcık mı yersiniz?

Meyvenin kendisi küçük ve tadı çok asidiktir ve pH değeri 2,3 ila 2,5 arasındadır. Kızılcık, çok yönlü sağlık için gerekli olan fito-besinler açısından zengin olan C vitamini ve lif ile yüklüdür ve ayrıca diş boşluklarından, idrar yolu enfeksiyonundan ve iltihaptan koruma sağlayabilecek çeşitli kimyasal maddeler içerir. Peki, turna yemişi zayıflatır mı ve nelere iyi gelir?

Kızılcık – Turna Yemişi Faydaları

1. Antioksidan Deposudur

Kızılcıkların, çilek, ahududu, ıspanak, brokoli ve kiraz dahil olmak üzere hastalıklarla savaşan antioksidanlar açısından hemen hemen tüm meyve ve sebzelerde başarılı olduğunu biliyor muydunuz? Bir bardak kızılcık aslında toplam 8.983 antioksidan kapasitesine sahiptir.

2. İdrar Yolu Enfeksiyonunu önler

Turna yemişi, belki de en çok İdrar Yolu Enfeksiyonunu önlemedeki rolüyle bilinir. Kızılcıklardaki yüksek proantosiyanidin seviyesi, bazı bakterilerin idrar yolu duvarlarına yapışmasını azaltarak enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur.

3. Beyin Gücünü Artırır

Kızılcıkta bulunan antioksidan ve antiinflamatuar bileşikler, Tufts Üniversitesi'ne göre hafızayı ve koordinasyonu geliştirebilir. Bu nedenle, parlak kalmak istiyorsanız, her gün kurutulmuş kızılcık atıştırmak isteyebilirsiniz.

4. Kanseri Önler

Araştırmalar, kızılcıkların tümörün ilerlemesini yavaşlatmada faydalı olduğunu ve prostat, karaciğer, meme, yumurtalık ve kolon kanserlerine karşı olumlu etkiler gösterdiğini göstermiştir.

5. Kilo Kaybına Yardımcı Olur

Kızılcık suyunun vücutta biriken yağlar üzerinde emülsifiye edici bir etkisi vardır ve bu da kilo vermeye yardımcı olur. Turna yemişi zayıflatır mı sorusunun yanıtı evettir. Lif yüklü olduğu için kişinin daha uzun süre tok kalmasına da yardımcı oluyor.

6. Diş Çürüğü ile Mücadele Eder

Kızılcıklarda bulunan proantosiyanidinler, diş eti hastalığını ve bakterilerin dişlere bağlanmasını önleyerek ağız sağlığına fayda sağlayabilir.

7. Cildi Besler

Turna yemişi faydaları arasında cilt güzelliğini desteklediği kanıtlanmıştır. Turna yemişi, cildi beslemeye ve daha esnek hale getirmeye yardımcı olur. Daha iyi sonuçlar için çeyrek bardak balı iki yemek kaşığı kuru kızılcık ve çeyrek yemek kaşığı esansiyel yağ ile karıştırıp 10 dakika boyunca cildinize uygulayabilirsiniz.

8. Bağışıklığı Artırır

Kızılcık, antioksidanlar ve fitokimyasallar açısından zengin olduğundan, sağlıklı bir bağışıklık sistemini destekler ve hastalanma olasılığınızı azaltır.

9. Kalbi Korur

Günde bir bardak şekersiz kızılcık suyu içen kişilerde HDL kolesterol yani iyi kolesterol düzeyleri yaklaşık %10 oranında artmıştır. Kızılcıkta yani turna yemişinde bulunan polifenoller ayrıca trombosit oluşumunu önleyerek ve kan basıncını düşürerek kardiyovasküler hastalık riskini azaltabilir.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }