Aslında geçen haftadan itibaren, yani Antalyaspor maçıyla beraber Trabzonspor’da yeni bir şablon oluşmuştu: Adrian ve Janko ile Trabzonspor daha bir takım gibi olacak olmanın yansımalarını sunmuştu bize. İşte o gereksiz arkaya yaslanma olmasaydı ve o son beş dakika ve/ ve de hakemin goller öncesi atladığı fauller ( bize göre görüp de vermediği ) olmayıp ta; o iki şansız gol yenilmemiş olsaydı, bugün ki galibiyetin anlamı çok daha büyük olacaktı, zorlu Orduspor maçı öncesi.



Hafta içi birçok yorumcu ve yazar Şenol Güneş hocaya yüklendi, yüklendik hep beraber. Adrian meselesi malum hepimizi maçın bile daha üzerine çekti hafta boyunca.



Dünya üzerinde hiçbir teknik direktör olmasın ki, bindiği dala nacak vursun!



Şenol hocanın da illa Adrian’da yeterli görmediği bi şeyler vardı ki, onu bugünlere kadar bekletti. Bende dâhil Adrian’ın kumaşının futbol için biçildiğini, şehir ile bütünleşen ender futbolculardan birisi olduğunu hep savunduk. Hatta ben, Beşiktaş ve Bursaspor maçlarında Adrian ve Janko beraberce oynatılsaydı eğer; alınan sonuçların çok farklı olacağını düşünüyorum hâlâ!

Bu nedenle ortaya bir Şenol Güneş & Adrian polemiği yaratmak isteyenlere ısrarla pirim verilmemesi gerekir. Sonuçta Adirian’nı oynatan Şenol hoca…



Ben bu ikiliyi çok sevdim.



Hem Adrian hem Janko Trabzonspor’un ikinci ve üçüncü bölgesini daha bir kurumsal şekle soktular.



Tamam belki bu oyun şeklinde Trabzonspor fazla gol atamayacak, oyunu bir çok zaman garanti skorlarla perçinleyemeyecek, fakat Trabzonspor oyunu tutacak, birinci bölgeden en uç bölgeye kadar.



Çünkü artık iyileşen ve yavaş yavaş eski gücüne kavuşmaya namzet bir Colman var!



Kanatların yapamadığını o yapacak, Janko’ya akıl dolu ince paslar atacak, gerek havadan gerek yerden.



Böylelikle Janko’nun pivotluğunda, gerek Adrian, gerek Emre ( yeterince şans bulursa ) çok gol pozisyonuna girerler diye düşünüyorum Trabzonspor ileri uç elamanları.



Maça gelirsek, beklenen bir sonuçtu. Fakat oyunu garanti skorda bile, böyle bir rakip karşısında forsa edip tutmak gerekirdi.



Gecenin yıldızı Adrian ile gelen üçüncü gol sonrası, ben ve eminim hepimiz çoktan gelecek haftaya yoğunlaştık…



Dün akşamın adı Adrian’dı. Sonra Janko ve biraz da Colman’dı benim için!



En hoş üçü bir arada oldular, içimi ısıtırken yağmurlu bir futbol akşamımda...



Hamza hoca ve mütevazi ekibine başarılar diliyorum. Böyle bir acımasız döngünün içinde, bir kasaba takımı, hele belediye destekli nasıl ayakta kalacaklar diye düşünürken, futbol şanslarının hep yanlarında olmasını temenni ediyorum…



Not: TRT Spor’da bu aralar sık sık Şenol Güneş’li milli takımımızın görüntüleri yayınlanmakta!



Güneş ufuktan şimdi doğar,



Bu yağmurlarda bile.



Biz yürüyelim, arkadaşlar…


- - - - - - -