Üst göz kapağı estetiği ameliyatı, üst göz kapağında sarkmış deri ve fazla kas dokusunun çıkarılmasını hedefleyen ameliyatı ifade eder. 

Yaşın ilerlemesiyle birlikte sıklıkla görülen göz kapağı düşüklüğü; göz kaslarında meydana gelen sinir hasarı, göze travma alınması, horner sendromu başta olmak üzere çeşitli nedenlerden oluşmaktadır. 

Göz kapağı düşüklüğü, özellikle estetik kaygıya neden olduğundan, bu sorunla karşı karşıya kalan pek çok kişi, üst göz kapağı estetiği ameliyatlarına yönelim göstermektedir. Peki üst göz kapağında gerçekleştirilen cerrahi işlem fiyatları nelerdir? 

Üst Göz Kapağı Ameliyatına Neden İhtiyaç Duyulur?

Göz kapaklarında meydana gelen sarkmalar, kişinin olduğundan çok daha yaşlı ve yorgun görünmesine neden olabilir. Bunun yanı sıra göz kapağı düşüklüğü, farklı hastalıkların sonucunda da görülebilir. Bu tür durumlarda, göz kapaklarındaki sarkmaları giderebilmek için göz kapağı ameliyatı gerçekleştirilir. 

Üst göz kapaklarında bulunan fazla kas dokusu ve sarkmış deri, cerrahi işlem ile alınarak göz kapaklarındaki yorgun görüntünün giderilmesine katkıda bulunur. Estetik ameliyat, çoğunlukla 35 yaş ve üstü bireyler tarafından tercih edilir. Üst göz kapağı estetiği ameliyatı kişinin çok daha genç görünmesine de olanak tanır. 

Üst Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı

Göz kapağındaki düşüklük, alt ve üst göz kapaklarının her ikisinde görülebildiği gibi sadece alt ya da üst göz kapaklarında da düşüklük görülebilir. Üst göz kapağı estetiği, göz kapaklarının üst kısmında gerçekleştirilen cerrahi işlemlerdir. Göz kapağı düşüklüğü ameliyatı kapsamında, bölgede bulunan sarkmış deri, yağ ve fazla kas dokusu, tıbbi prosedürlere göre alınır. İşlem sırasında kullanılacak ekipmanların steril olması ve işlemlerin hijyenik bir ortamda gerçekleştirilmesi, başarılı sonuç açısından oldukça önemlidir.

Uygulama kapsamında, işlem yapılacak bölgeye kesi açılarak sarkmış deri ile fazla kas dokusu alınır. Genellikle kesi, göz kapağı katlanma çizgisinden yapılır. Bu sayede işlem sonrasında ameliyat izi görülmemektedir. Estetik kaygı nedeniyle yapılan üst göz kapağı estetiği yanı sıra kaş kaldırma ve alın germe operasyonları da yapılabilir. Belirtilen operasyonların birlikte yapılması, bölgede çok daha etkili sonuçlar alınmasına katkıda bulunur. 

Üst Göz Kapağı Estetiği Ameliyat Fiyatı

Göz kapağı ameliyatı, genellikle kısa süren bir cerrahi işlemdir. Ameliyatın süresi kişiden kişiye değişiklik göstermekle birlikte çoğunlukla 60 dakika içerisinde cerrahi işlem tamamlanır. Göz kapağı ameliyatında işlem yapılacak bölge, ameliyat fiyatını doğrudan etkiler. Eğer yalnızca üst göz kapağına işlem yapılacaksa, bu işlem alt ve üst göz kapağına yapılacak müdahaleden daha uygun fiyatlarla gerçekleştirilir. 

Bunun yanı sıra üst göz kapağı estetiği ameliyat fiyatlarını etkileyen hususlar da bulunur. Bu hususlardan bazılarını şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Anestezi türü (Genel ya da lokal anestezi)
  • Hastanede kalma süresi
  • İşlem süresi
  • İşlem türü
  • Uygulamayı yapacak hekim ve hekimin tecrübesi
  • Hastane nitelikleri ve hastanede bulunan ekipmanların özellikleri

Üst göz kapağı estetiği ameliyatı fiyatları konusunda belirleyici olan bu hususlar, net fiyatın belirlenmesini sağlar. Ayrıca doğru fiyata ulaşılabilmesi için ilk önce muayene olunmalı ve hekim tarafından üst göz kapağı detaylı bir şekilde incelenmelidir. Gerçekleştirilen muayene, ameliyat içeriğini de belirleyeceği için hastanın beklentilerine uygun işlem yapılabilmesi adına oldukça önemlidir.

Lazerle Göz Kapağı Estetiği

Lazer kullanılarak gerçekleştirilen lazerle göz kapağı estetiği, üst göz kapağındaki sarkmış deri ve fazla kas dokusunun alınmasını amaçlar. Hem üst hem de alt göz kapağında uygulanabilen yöntem, ince çizgileri ve hasarlı cildi bulunan kişilere yapılan bir işlemdir. Cilt kesisi olmadan gerçekleştirilen işlem, uygulama sonrasında kısa sürede normal hayata dönülmesini mümkün kılar.

Lazerle göz kapağı estetiği fiyatları, cerrahi işlemde olduğu gibi farklılık gösterebilir. Kullanılan ekipmanlar, sağlık kurumunun hijyenik olması, steril ekipmanların kullanılıyor olması, işlem süresi, işlemin boyutu başta olmak üzere birçok husus; lazerle göz kapağı estetiği fiyatlarının değişiklik göstermesine neden olur.

Göz kapaklarındaki düşüklüğü gidermeyi amaçlayan estetik ameliyat ve lazerle müdahale fiyatları, belirtilen hususların yanı sıra sağlık kurumunun fiyat politikalarına göre de değişiklik gösterir. Bu nedenle ilk önce hekim muayenesine başvurulmalı, ardından net bir fiyat alınarak fiyat değerlendirmesi yapılmalıdır.

Editör: Ersin Tanitim