Hibiskus çayı uyutur mu? Uykusuzluğa doğal çarelerden biri olan hibiskus çayı faydaları arasında başka neler var?

İyi bir gece uykusu, ertesi gün için tazelenmiş ve enerji dolu hissetmenizi sağlar. Ne yazık ki, işler her zaman istediğiniz gibi gitmez. Gerçek şu ki, bazı insanlar için uyumak zor olabilir. Vücudunuz size dinlenmeye ihtiyacı olduğunu söylese bile, bu dinlenme kolay olmayabilir. Öyleyse, keyifli bir dinlenme gecesi geçirmenize ne yardımcı olabilir? Cevap hibiskus çayı! Hibiskus çayı uyutur mu, uykusuzluğa çare olur mu?

HİBİSKUS ÇAYI UYUTUR MU?

Ihlamur bitki ailesinden gelen ebegümeci, hibiskus çayı olarak da bilinir. Melatoninli sakızlardan, kendinizi rahat hissetmenizi sağlayan ılık duşlara kadar, dinlendirici bir uyku çekmenize yardımcı olacak pek çok farklı yöntem vardır. Bunların hepsi, vücudunuzu yatma saatine hazırlamanın geçerli ve etkili yollarıdır. Ne yazık ki, her zaman herkes için bu yöntemler etkili olmaz.

Hibiskus bitkisinin doğal yeteneği uykunuzu getirmesidir. Hibiskus çayı kafein içermemesine rağmen, anksiyolitik ve yatıştırıcı özelliklere sahiptir. Stres ve kaygının azalması vücudunuzu gevşemiş bir duruma sokar ve zamanı geldiğinde uykuya dalmayı kolaylaştırır. Bu çayı tükettikten sonra uykunuzun geldiğini hissedeceksiniz.

Ebegümeci yani Hibiskus, depresyonla da mücadele edebilen bileşenler içerir. Cyanidin ve quercetin, vücudunuzdaki mevcut serotonin ve dopamin seviyelerinde yer alan süreçleri uyarmak için çalışan hibiskusta bulunan kimyasallardır.

HİBİSKUS ÇAYI FAYDALARI BAŞKA NELERDİR?

Hibiskusun yardımcı olabileceği tek şey uyku değildir. Bu harika çay, sağlığınıza yaşam kalitenizi artıracak birçok fayda sunar.

Antioksidanlar İçerir

Diğer birçok çay türünde olduğu gibi hibiskus çayı da kesinlikle antioksidanlarla yüklüdür. Bu önemli moleküller, vücudunuzdaki doğal kimyasal süreçler yoluyla üretilen serbest radikallerle savaşmada hayati öneme sahiptir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

C vitamini hücre büyümesini kolaylaştırırken doku hasarını onarmaya yardımcıdır. Aynı zamanda soğuk algınlığı ve gribe karşı koruyucudur. Hastalanmaktan nefret ediyorsanız, ebegümeci kesinlikle akıllıca bir içecek seçimidir. Hibiskus çayı faydaları arasında en önemli özellik de budur.

Tansiyonu Dengeler

Araştırmalar, hibiskusun hafif hipertansiyon yaşayan yüksek tansiyonu olan yetişkinleri tedavi etmeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Günlük olarak tüketildiğinde, hibiskus sistolik ve diyastolik kan basıncını düşürücü etkiler üretir. Bununla birlikte, aşırı hibiskus özü tüketimi kan basıncını ideal seviyelerin üzerine düşürebilir, bu nedenle ölçülü olarak içtiğinizden emin olun.

Karaciğer Sağlığını Korur

Hibiskus, serbest radikallerin neden olduğu hasara karşı savaşmaya yardımcı olan antioksidanlar içerdiğinden, bitkinin karaciğer sağlığına da fayda sağlaması mantıklıdır. Antioksidanlar, sağlıklı bir karaciğerin sürdürülmesinde anahtar bileşenlerdir. Karaciğer, vücudun birincil filtreleme sistemi olarak işlev gördüğü için serbest radikaller üretir ve ebegümeci, bu serbest radikalleri doğrudan filtrelemeye yardımcı olabilir. Bu sonuçta karaciğer sağlığını ve iyi çalışma yeteneğini geliştirir.

Editör: Didem Bektaş