Üzüm çekirdeği yağı faydaları saymakla bitmiyor. Sağlık deposu üzümün çekirdeğinden elde edilen üzüm çekirdeği yağı cilde faydaları bakın nelerdir?

Hepimiz kaliteli şarabın yıllandıkça daha iyi olduğunu biliyoruz. Peki ya üzüm çekirdeği yaşlanma belirtilerini yavaşlatabilirse? Üzümlerden elde edilen yan ürünler, cilt için çok faydalıdır. Üzüm çekirdeği yağının faydaları nelerdir ve sağlıklı cildin korunmasına nasıl yardımcı olabilir? Üzüm çekirdeği yağı faydaları ile ünlüdür ve bu yağ pek çok bakım ürününde kullanılır.

Üzüm çekirdeği yağı, doğal antioksidanlar içerdiğinden cildi iyileştirici özelliklere sahiptir. Yüksek miktarda omega yağ asitleri - özellikle linoleik asit - ve E vitamini, ciltte sağlıklı nem seviyelerinin korunmasına yardımcı olur. Proantosiyanidinler gibi fitokimyasallar içerdiğinden, cilt kanserini önleyebilir, cildi güneşin zararlı UV ışınlarından korur.

Üzüm Çekirdeği Yağının Cilt İçin 10 Önemli Faydası

Bu yağ yaşlanma karşıtı ve nemlendirici özellikleriyle bilinirken, antimikrobiyal ve iyileştirici özellikler de sağlayabilir.

1: Akne ve sivilceleri yönetir

Üzüm çekirdeği yağının en önemli faydalarından biri, tıkanmış gözenekleri azaltarak akne kontrolüne yardımcı olabilecek bir omega-6 yağ asidi olan linoleik asit içermesidir. Akne ve sivilce oluşumunu engeller ve bunları azaltır.

2: Akne izlerini hafifletir

Üzüm çekirdeği yağı içerdiği E vitamini ve linoleik asit sayesinde sivilce izleri ve güneş lekeleri gibi ciltteki renk ve doku bozukluklarını hafifletir.

3: Serbest radikallere karşı korur

Üzüm çekirdeği yağı, beta-karoten, D, C, E vitaminleri ve polifenoller açısından zengindir. Bu bileşikler, cildi UV ışınlarının veya diğer çevresel saldırganların hasarından korur.

4: Cildi nemlendirir ve nemi dengeler

Üzüm çekirdeği yağı, nemi cilde hapsetmek için mükemmel olan E vitamini ile doludur. Bu vitamin cildin dış tabakasını yumuşatma ve nemlendirmede önemli bir rol oynar. Ayrıca cildi pürüzsüzleştirir cilt bariyerini güçlendirir.

5: Kolayca emilir

Üzüm çekirdeği yağı kolayca emilir, ciltte yağlı bir his bırakmadan yoğun nem sağlar. Bu hafif yağ çok iyi nüfuz ettiğinden, aynı zamanda saçlar için süper bir bileşendir. Üzüm çekirdeği yağı saçınıza uygulandığında nem, güç ve parlaklık katar.

6: İnce çizgileri ve kırışıklıkları en aza indirir

Üzüm çekirdeği yağında bulunan polifenoller sayesinde erken yaşlanma ve kırışıklıklarla mücadeleye yardımcı olur. Ayrıca erken yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olur. Bu yağ aynı zamanda cildin daha sıkı ve daha genç görünmesini sağlayan doğal büzücü özelliklere sahiptir.

7: Antimikrobiyal etki

Üzüm çekirdeği yağının en önemli faydalarından biri de, antimikrobiyal özellikleridir. İltihabı azaltırken sivilce gibi istenmeyen durumlarla baş eder.

8: Cilt tonunu eşitler

Bahsettiğimiz gibi üzüm çekirdeği yağının faydalarından biri de proantosiyanidin adı verilen güçlü bir antioksidan bileşen içermesidir. Bu antioksidan, cilt tonunu daha eşit hale getirmeye çalışır ve ciltteki parlaklığı artırır.

9: Kolajeni destekler

Üzüm çekirdeği yağı içeriğindeki E vitamini sayesinde kolajen üretimine yardımcı olur ve cilt tonunu iyileştirir. Bu güçlü vitamin, daha sıkı, daha genç görünen bir cilt anlamına gelen kolajenin restorasyon oranını arttırır.

10: Mantar önleyici

Son olarak, üzüm çekirdeği yağı faydaları arasında mantar önlediğinden bahsedebiliriz. Tırnak mantarını tedavi eder, tırnakları güçlendirir ve derinlemesine nemlendirir. E vitamini ve jojoba içerir.

Editör: Didem Bektaş