Öncelikle bir yanlış anlamayı düzeltmek istiyorum; Tolunay Kafkas ile Şenol Güneş sonrası yepyeni bir döneme merhaba denilen ilk anda, sanki Tolunay hocaya karşı olmuşuz gibi bir tavır hissedildi okur kamuoyunda!
Şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ki, Trabzonspor’a kendi içinden değerler geldikçe biz ancak bu kararlara saygı duyar, sevgi besleriz.
Bu bir nöbet değişimidir ki profosyonel hayatın içinde bunlar var…

Elbet Tolunay Kafkas’ta;  gerek duruşu ve gerek futbol donanımıyla Trabzonspor’a ve ülke futboluna çok şeyler vermeye namzet değerli bir futbol figürüdür son tahlilde…
Kaldı ki bir şair ve yazar olarak, şiiri ve kavgayı seven Tolunay Kafkas ile çok ama çok ortak yönümüz var!
Tekrar bu birlikteliğin herkese hayırlı olmasını diliyorum!

İşte buydu dünden bugüne bütün yakındığımız ! 
Son zamanlarda rakiplerinin kaybettiği anlarda;  ne zaman Trabzonspor alması gerekeni alacak(tı)?
Galatasaray’ın, Beşiktaş’ın puansal üzüntülere gömüldüğü bir haftada, ilk lig maçında yeni hocasıyla ne yapacağı merak edilen bir Trabzonspor bekleniyordu daha çok taraftarın kafasında!

Oynanan futbol kadar, bütün dinamikleriyle ayağa kalkan ve üzerindeki ölü toprağını üstünden atan bir Trabzonspor’u görmek, en az alınan üç puan kadar elzemdi diye düşünüyorum.
Lakin rakibin kaydettiği ‘’ gol ‘’ de ki yerleşim hatasının bu sevinç ortamında gözlerden kaçmamasına özellikle dikkat diyorum!

Kaleci Onur ile başlayan bu önemli  ayağa kalkış hamlesi, gelecek güzel günlerin daha bu aylarında çiçeklerin erken açacağının donelerini verdi bizlere.

Rakiplerinin dünya yıldızlarını birer birer kadrosuna katacak ya-da katmış olmasına rağmen, bütün dinamiklerini ateşlemiş bir Trabzonspor’un, onlardan hiçte aşağı kalır bir yanının olmadığına inanması kaybolan bütün kayıpları telafi edilmesine kafi olacaktır diye düşünüyorum.

İşte o yüzden diyorum ya, bugün Onur’un kurtardığı pozisyonların aksi halini düşününce, bu ayağa kalkmada herkese nasıl roller düştüğünün değil, kimin nasıl takımı adına olumlu işler  yapabileceğininn öneminin olacağı bir konumdadır Trabzonspor!

Oynayan oynamayan, asil yönetici yedek yönetici, kim olursa olsun fark etmeden herkes taşın altına elini koymalı.
Ne Özak, ne Özyazıcı, ne Sümer, ne Yılmaz, ne Güneş, ne şucular, be bucular; artık Trabzonspor kimsenin rantı ve beklentisi olmamalı!
Ve Trabzonspor kimse için pazarlık konusu olmamalı, hiçbir  masanın etrafında.
Trabzonspor siyaset ve bütün beklentilerin üzerinde olmalıdır…

İşte Onur’un ellerinde eriyen her pozisyonda ben ‘’ ateş ile barut ‘’ olacak beyinleri düşündüm…

Wesley Sneidjer’i varsa liderin, Trabzonspor’unda Wesley Adrian’ı var, dedim!
Ki bu takım menşeili dört futbolcu bugün Galatasaray’ı sırtlıyorsa eğer, Trabzonspor’un gücü ve kudretini sadece hatırlatmak yetecek sanırım bu minvalde!

Gerek gençleri ve gerek tecrübeli oyuncuları ile arkasına taraftarını almış bir Trabzonspor’un; bu ligin gelecek haftalarında bütün rakiplerinin yerlerini tehdit edecek olması, sanırım kimse için sürpriz olmayacak gibi…

Bu vesile ile, Tolunay hoca ile birlikte; hoş geldin Colman, hoş geldin Alanzinho, hoş geldin bahar demek istiyorum!...