Dünyada en çok kullanılan uygulamalar arasında yer alan WhatsApp’dan dev bir adım geliyor. Mobil cihazlar ile Web ara yüzünde kullanılan uygulama bundan böyle Android tabletlerde ve iPad’lerde de kullanılacak.  

Android ve iPad kullanıcılarının sıklıkla araştırdığı WhatsApp uygulaması yakın zaman içerisinde bu cihazlarda da kullanılacak. Edinilen bilgilere göre uygulama kullanıcıların bu hayalini gerçekleştirmek üzere harekete geçti. Peki Andorid tablet ve iPad kullanıcıları WhatsApp uygulamasını nasıl kullanacak?

MERAKLA BEKLENEN O SORUNUN YANITI

Aktırılan bilgilere göre geçtiğimiz Mayıs ayında geliştirilmek üzere yeni bir özellik olan çoklu cihaz bağlantıları özelliği kullanıma sunulmuştu. Uygulama, böylece kullanıcılarına WhatsApp hesaplarını ikinci bir mobil cihazda kullanabilecekleri bir imkan sunmuştu. Kullanıma sunulan bu özellik günümüzde halen daha geliştirilmekte. Gelen bilgilere göre uygulama önümüzdeki günlerde tablete ve iPad’lere tanımlayacağı özellikle kullanıcılarına hizmet verecek.

QR KODU ÇÖZÜMÜ

WhatsApp kullanıcıları aynı hesabı tıpkı mobil telefonları, bilgisayarda olduğu gibi tabletlerde de QR kodunu okutarak kullanabilecek. Aynı anda dört farklı cihazdan giriş yapılabilecek uygulama kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlamış olacak. Uygulamanın yalnızca beta sürümünde Android tabletlere erişilebilir olduğu sosyal medya kullanıcıları tarafından gözlemlenirken yakın zaman içerisinde bu uygulamanın beta sürümü sonrasında tabletlerde ve iPad’lerde aktif olacağı konuşulmakta. Eski ismiyle Facebook, yani Meta’ya bağlı bir uygulama olan WhatsApp, kısa sürede bu çalışmalara başlayacak.  Uygulamanın 2023 itibariyle kullanıcılarına bu özelliği sunması beklenirken özelikle iş ve çalışma sektöründe tablet kullanan insanların oldukça işini kolaylaştıracak bir çözüm olması bekleniyor.

İŞ SEKTÖRÜNÜ OLUMLU YÖNDE ETKİLEYECEK

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz gibi WhatsApp’ı iş sektöründe oldukça fazla kullanan büyük şirketler, artık yakın zaman içerisinde bu uygulamanın da aktif olmasıyla birlikte çalışmalarına kolay ve pratik bir şekilde Android tablet ve iPad’ler üzerinden devam edebilecekler. Sipariş özelinde oldukça sıklıkla WhatsApp üzerinden online satış yapan sektör temsilcileri, müşterilerine ve tüketicilerine bundan böyle çok daha hızlı yanıt verebilecek ve siparişlerini oluşturabilecek. Bilindiği üzere WhatsApp geçtiğimiz aylarda Business özelliğini de aktif ederek çeşitli iş sektörlerine büyük kolaylık sağlamıştı.

Editör: Hasan Yılmaz