Her gün bir avuç yaban mersini tüketenler yaşadı! Beyin ve kalp sağlığı için çok faydalı. İşte, yaban mersini faydaları!

Yeni bir araştırmaya göre, her gün bir avuç yaban mersini yemek, bilişsel ve kardiyovasküler sağlığı güçlendirebilir. Beyin ve kalp sağlığı için hafıza, kalp damar, tansiyon sorunları için taze yaban mersini faydaları oldukça önemlidir.

Meyvede bulunan antosiyaninler, bilişsel işlev mekanizmaları olan vasküler serebral kan akışını iyileştirir. Antosiyaninler, sağlık yararları ile giderek daha fazla ilişkilendirilen bitki bazlı bileşikler ailesi olan polifenollerdir.

Kan basıncını düşüren tansiyonu dengeleyen ve kalp hastalıkları riskini azaltan yaban mersini her gün tüketilebilir.

Antosiyaninler: Sağlıklı doğal pigmentler

Araştırmacılar, yaban mersininin faydalı etkilerinin antosiyanin adı verilen mavi pigmentlerinden kaynaklandığına inanıyor.

Faydalı polifenollere sahip diğer bazı yiyecek türleri arasında yeşil çay, brokoli, armut ve zerdeçal ve tarçın gibi baharatlar bulunuyor.

Antosiyaninler ayrıca çilek, ahududu, kırmızı üzüm ve mor sebzelerde bulunur. Kan akışı iyileştirildiğinde, hem kalp hem de beyin sağlığı fayda sağlar.