Aracın benzinli ya da dizel olmasından bağımsız olarak, her araçta yakıt filtresi bulunur. Bu filtre benzinli araçlarda benzin filtresi, dizel araçlarda ise dizel filtresi adıyla bilinir. Her ne kadar isimleri farklı olsa da benzin filtresi ile dizel filtresi tamamen aynı işleve sahiptir. En genel haliyle yakıt filtresi, aracın motoruna beslenen yakıtın filtrelenmesini sağlar. Bu şekilde motora yakıtta bulunan partiküller verilmemiş olur. Partiküllerden arındırılmış yakıt, motorun daha iyi performans göstermesine izin verir. Aynı zamanda motor korunur ve olası zararlara karşı gerekli tüm önlemler alınır.

Yakıt Filtresi Ne Zaman Değiştirilir?

Araçlarda bulunan filtrelerin belirli aralıkla değiştirilmesi gerekir. Aksi durumda yakıt filtresi tıkanabilir. Tıkanmış bir filtre aracın performansını olumsuz yönde etkiler. Araca yeterli yakıt sağlanamadığı için aracın çekişi azalabilir. Diğer yandan filtre tamamen tıkalı ise araç hiç başlamayabilir. Tıkalı yakıt filtresine sahip bazı araçlar ise çalışırken sarsıntılı çalışır. Tüm bunlar yakıt filtresinde bir sorun olduğunu işaret edebilir.

Yakıt filtresinde bir sorun varsa sorunun daha da ilerlemesini önlemek için gerekli önlemlerin alınması gerekir. Bu durumda yakıt filtresini değiştirmek en mantıklı seçenek olacaktır. Yakıt filtresini değiştirirken aracın markasına ve modeline en uygun filtrenin seçilmesi gerekir. Aksi durumda seçilen yakıt filtresi araca uymaz. Bu da motorun daha fazla zarar görmesine yol açabilir. Bunlara ek olarak yakıt filtresinin uzman bir teknik serviste değiştirilmeli gereklidir.

Editör: TE Bilişim