Türk asıllı en çok satan Bulgar yazar Iliyan Kuzmanov'un ikinci kitabı henüz piyasaya çıkması bile New York ve Londra'da büyük bir uluslararası başarı. The Devil I Know Him kitabı, Eylül 2022 New York Haftalık Ayın Kitabıdır. Iliyan, gelmiş geçmiş en başarılı Bulgar uluslararası yazardır. Roman, özgürlük kavramlarının kışkırtıcı ve zekice bir keşfidir. Hayal gücünün ve özlemin kalbinin derinliklerine inen vahşice dürüst bir başyapıt. Iliyan Kuzmanov, özgürlük yolunu akıllı, ham ve çoğu zaman alaycı bir şekilde anlatıyor.

Iliyan Kuzmanov Kimdir?

Iliyan Kuzmanov, Bulgar-Kanadalı bir yazar, gazeteci ve sosyal girişimcidir. Ancak ailesinin Osmanlı tarihine derin kökleri vardır. Efsaneler, ailesini şu anda birçok uzmanın katıldığı geniş bir tarihi araştırmaya konu olan II. Bayezid'e bağlamaktadır. İlk kitabı If You Meet Buddha Kill Him!, Bulgar bir yazarın Amazon'un En İyi 20'ler en çok satanlar listesine giren ilk kitabıydı. İlk Kitabın ilk çıkışı büyük uluslararası Book Toor'un bir parçasıydı, kitap Eylül 2021'de İstanbul'da tanıtıldı ve büyük bir başarıydı. Birçok ödülün sahibi, 2022 için Daha Büyük Potansiyele Sahip En İyi 10 Art Daily Yazarından biri, Lifesyle Film Daily tarafından 2021'in En Çekici Yazarı, Topluma katkılarından dolayı Bulgaristan'da 2021 Altın Anahtarı verildi, 2021 yılında Yılın Adamı Evropa-Career TV'ye göre…

Iliyan Kuzmanov Edebiyatı

İliyan'ın yazımı adeta bir şiir eseri gibi, baştan sona mükemmel bir ritimle. Iliyan Kuzmanov'un yaratıcı, kışkırtıcı romanının kalbinde gerçek ve gerçek olmayan dünyaların zekice bir bileşimi var. Hayatınızı boşa harcamış gibi hissettiğinizde bile sizi kurtaracak bir kitap. İşler ne kadar kötü olursa olsun, kendinizi fazla ciddiye almamanızı teşvik eden bir roman. The Devil I Know Him, bir aptallık notu ve saçma bir dokunuş katabilirseniz nihayetinde her şeyin daha iyi olduğunu hatırlatıyor.

Etkinlik aynı zamanda Bulgaristan'daki bir göçmen kampında bulunan Afganistan'dan gelen göçmen çocuklar için bir bağış kampanyası iken, yeni kitabı The Devil I Know Londra'yı (İngiltere, Londra'da) sundu. Yazar, bir Bulgar şarap tadımı düzenleyerek halkı daha rahat ve bağış yapmaya istekli hale getirmişti. Bu arada ailesi, Osmanlı İmparatorluğu'nun en ünlü şarap üreticilerinden biriydi. Iliyan Kuzmanov, Bulgaristan'da yolsuzluk ve insan kaçakçılığıyla mücadeleyi savunan çığır açan sosyal iş girişimleriyle adını aldı. Ayrıca dini eşitlik ve özgürlük, sosyal adalet ve Bulgar hapishane sisteminin değişmesi için mücadele ediyordu.