Pek çok tıbbi özelliği sayesinde ylang ylang yağı saça faydaları ile de öne çıkıyor. İşte, ylang ylang yağının saçlar üzerindeki 4 harika etkisi!

Saçlarınız tıpkı Venüs gibi ışıldayacak! Ylang ylang yağı saça faydaları ile öne çıkan esansiyel yağlardan biridir. Uzak Doğu ülkelerindeki kadınlar saç bakımında bu yağı kullanıyor. Enfes kokusu, meyveli ve çiçeksi dokusuyla saçları nazikçe besler ve bakımını yapar. Genellikle neroli, yasemin, kauçuk ve muhallebinin güçlü bir kombinasyonu olarak tanımlanır. Ylang-ylang saç yağı, yatıştırıcı kokusunun yanı sıra antibakteriyel ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. İşte, ylang-ylang esansiyel yağının saçlar için bazı harika faydaları.

YLANG YLANG YAĞININ SAÇA FAYDALARI

Saçları Parlatır

Ylang ylang yağı, doğal bir nemlendirici olarak bilinir. Bunun nedeni saç köklerindeki nemi hapsetmesidir. Pürüzlü saç köklerini de yumuşatır. Saçlara doğal parlaklık kazandırır ve elektriklenmeyi durdurur.

Saç Dökülmesini Önleyerek Onları Uzatır

Ylang-ylang esansiyel yağı saç dökülmesini önler ve saç büyümesini hızlandırır. Doğal bakım özellikleri sayesinde saçların hızla uzamasını sağlar. Sebum seviyelerini düzenler. Saç kuruluğunu giderir, aynı zamanda yağ dengesini korur. Saç köklerini derinlemesine besleyerek kırılgan ve zayıf telleri güçlendirir.

Bitleri Önler

Saç bitini engeller ve kafa derisini bitlerden arındırır. Antiseptik ve iltihap giderici özellikleri sayesinde kaşıntı ve tahrişi de giderir.

Stresi Azaltır

Ylang ylang yağı faydaları arasında bu maddeyi es geçmek olmaz. Stresi önleyen bu doğal yağ, bu sayede saç dökülmesini de azaltır. Erken beyazlama gibi strese bağlı saç sorunlarını önler. Araştırmalara göre ylang ylang yağı ile düzenli saç masajı yapmak, hem saçları güzelleştirir hem stresi ve endişeyi giderir.

Editör: Didem Bektaş