Yumurta akı maskesi tariflerimiz ile karşınızdayız. Yumurta akının cilde faydaları ve bu maskelerin nasıl yapıldığını hemen paylaşalım.

Kışın cilt problemleri daha çok gün yüzüne çıkar: Kuruluk, soyulma, kaşıntılı pul pul dökülme, akne gibi. Yaş aldıkça ve yaz mevsimi şartlarında da cilt sorunları artarak devam edebilir. İyi bir cilt bakımı doğal malzemelerle hazırlanan maskelerle yapılabilir. Burada da devreye yumurta akı giriyor. Yumurta akı maskesi farklı cilt problemleri ile savaşır.

Yumurta akının cilde faydaları şunlardır:

Yumurta akı maskesinin faydaları arasında öncelikle cildi derinlemesine beslemesini sayabiliriz. Yumurtalar besleyici güç merkezleridir ve yüzyıllardır güzellik ürünlerinde kullanılmaktadır. Sadece bir yumurta akı, yaklaşık 4 gram protein ve kalsiyum, magnezyum ve folat gibi bol miktarda vitamin ve mineral içerir. Ve özellikle her tür cilt için faydalı olan bir besindir. İleri yaşlarda yumurta akı cildi sıkılaştırır, kırışıklıkları önler. Büyük gözenekleriniz veya akneye eğilimli bir cildiniz varsa, yumurta akı gözeneklerin kapanmasına ve birikintilerden kurtulmanıza yardımcı olur. Cildiniz yağlıysa, yumurta aklarının gözenekleri ve çok fazla sebum yapan kıl köklerini temizlediği söylenir. Yumurta akı maskeleri de çok yönlüdür. Uçucu yağlar, otlar ve aloe vera gibi malzemelerle karıştırılarak cildi tedavi edebilir.

İşte, kolayca hazırlanan yumurta akı maskesi tarifleri:

1. Yağlı cilt maskesi

Sıcak ve nemli günler cildinize zarar verebilir ve bu tür yaz havaları, gözeneklerinizi yağ üretimini artırmaya teşvik etmede harikadır. Bu maskede, limon suyu doğal bir renk açıcı madde görevi görerek bu fazla yağı alır, bal ise doğal olarak antibakteriyeldir ve akne eğilimli cildi yatıştırır.

Malzemeler:

  • 1 adet yumurtanın akı
  • 1/2 limon, suyu sıkılmış
  • 1 çay kaşığı çiğ bal

Hazırlanışı:

Malzemeleri karıştırın ve yüze uygulayın. 15 ila 20 dakika kurumaya bırakın, ardından ılık suyla durulayın.

2. Gözenek temizleme maskesi

Yaz sıcağı gözeneklerinizi açarak onları kire, yağa ve tıkanıklıklara karşı daha savunmasız hale getirir. Bu maskede her bileşen önemli bir rol oynar: Yumurta akı, daha genç bir görünüm için yüzünüzdeki cildi besler ve sıkılaştırırken, şeker gözeneklerinizi temizler ve mısır nişastası kiri emer.

Malzemeler:

  • 1 adet yumurtanın akı
  • 1 yemek kaşığı beyaz şeker
  • 2 çay kaşığı mısır nişastası

Hazırlanışı:

Malzemeleri karıştırın ve yüze uygulayın. 15 ila 20 dakika kurumaya bırakın, ardından yavaşça ve dikkatlice maskeyi soyun. Yüzü ılık suyla durulayın. Yüz kuruduktan sonra hassas bölgelere aloe vera sürün.

3. Cilt yatıştırıcı maske

Cömert bir güneş koruyucu tabakasıyla korunsa bile, cildiniz güneşli yaz günlerinde özellikle tahrişe eğilimlidir. Bu maskedeki aloe vera jeli ve papatya çayı kızarıklığı ve iltihabı yatıştırmaya yardımcı olurken, yumurta akı renk solmasını gidermeye yardımcı olur.

Malzemeler:

  • 1 adet yumurtanın akı
  • 1 çay kaşığı aloe vera jeli
  • 1 çay kaşığı papatya çayı (soğuk veya oda sıcaklığında)

Hazırlanışı:

Malzemeleri küçük bir kapta birleştirin ve iyice çırpın. Temiz cilde uygulayın ve soğuk suyla durulamadan önce 20 dakika kurumasını bekleyin. Not: Bu maskeyi güneş yanığı olan ciltte kullanmayın. Sadece hafif tahriş veya ısı kaynaklı iltihaplanma durumunda kullanın.