Kadınların korkulu rüyası yumurtalık kanseri belirtileri ve işaretleri nelerdir? Bu işaretlere dikkat, erken teşhis hayat kurtarıyor.

Yumurtalık kanseri çeşitli belirti ve semptomlara neden olabilir. Hastalık yayıldıysa kadınların birtakım semptomlara sahip olma olasılığı daha yüksektir, ancak erken evre yumurtalık kanseri bile bunlara neden olabilir. En yaygın belirtiler şunları içerir:

·         Şişkinlik

·         Pelvik veya karın (göbek) ağrısı

·         Yemek yemede zorluk veya çabuk doyma hissi

Doç. Dr. Zeynep Gökçe Gayretli Aydın boğmaca aşısına dikkat çekti Doç. Dr. Zeynep Gökçe Gayretli Aydın boğmaca aşısına dikkat çekti

·         Aciliyet (her zaman gitmeniz gerektiği hissi) veya sıklık (sık sık gitme zorunluluğu) gibi idrar semptomları

Bu semptomlara genellikle iyi huylu (kanserli olmayan) hastalıklar ve diğer organ kanserleri de neden olur. Yumurtalık kanserinden kaynaklandıklarında kalıcı olma ve normalden farklı olma eğilimindedirler; örneğin daha sık ortaya çıkarlar veya daha şiddetli olurlar.

Yumurtalık kanseri belirtilerinin başka durumlardan kaynaklanma olasılığı daha yüksektir ve bunların çoğu, yumurtalık kanseri olmayan kadınlarda da aynı sıklıkla görülür. Ancak bu semptomları ayda 12 defadan fazla yaşıyorsanız, sorunun bulunabilmesi ve gerekirse tedavi edilebilmesi için doktorunuza görünün.

Yumurtalık kanserinin diğer belirtileri şunları içerebilir:

·         Yorgunluk (aşırı yorgunluk)

·         Mide rahatsızlığı

·         Sırt ağrısı

·         Cinsel ilişki sırasında ağrı

·         Kabızlık

·         Bir kadının adet döneminde normalden daha ağır veya düzensiz kanama gibi değişiklikler

·         Kilo kaybıyla birlikte karın (göbek) şişmes

Editör: Didem Bektaş