Araç sahiplerinin dikkatine: Zorunlu trafik sigortası teminat limitleri 2023 ne kadar olacak? Yeni zam yolda...

Araç sahipleri bu haberle yıkılacak! Anayasa Mahkemesi karar aldı. Sürekli sakatlık tazminatı ile zorunlu mali sorumluluk sigortası için ödenecek yoksunluk tazminatına geçmiş düzenlemeler iptal edilirken, trafik sigortası tazminatlarıyla ilgili bir son dakika gelişmesi haber servisine aktarıldı.

Artan maliyetler nedeniyle sigorta şirketleri tazminat konusunda zarar ettiklerini ileri sürerek mahkemeye başvurdu ve sonuç, araç sahiplerini mutsuz edecek şekilde çıktı. Zorunlu trafik sigortasında tazminat ödenmeyecek, tazminat alma süreçleri uzatılacak gibi yorumlar vatandaşı üzdü.

Sigorta acentelerinin isteği araç sahiplerine büyük bir zorluk çıkardı. Zorunlu trafik sigortası kapsamında, kaza yapan araçta değer kaybı, vefat ve sakatlık için ödenecek tazminat bedellerine artık mahkemeler karar verecek.

Tazminat hesaplaması şartı değişiyor!

Zorunlu trafik sigortası teminat limitleri 2023 yılında araç sahiplerini zorlayacak. Zorunlu trafik sigortası kapsamında bulunan tüm tazminat ödemeleri bundan böyle trafik sigortası genel şartları formülasyon hesabına göre değil, 6098 sayılı Türk Borçlar kanunu 49. maddelerine göre hesaplanacak

Yani araç sahibi sigorta şirketinden tazminat talep etmek yerine mahkemeye başvuracak. AYM bilirkişi atayacak ve karar hakimlere kalacak. Sigorta şirketleri zorunlu trafik sigortası tazminat bedellerini bir yük olarak görürken, milyonlarca araç sahibini zor durumda bırakacak yeni karar alındı. Trafik ve araç sigortalarına yeni zamlar kapıda...

Editör: Didem Bektaş