Ligde aradığını bulamayan ve taraftarlarını oldukça hayal kırıklığına uğrattı gibi görülselerde,  iki dost kulübün mücadelesinde, bu kötünün iyisi sayılacak durumda gülen taraf  Trabzonspor  oldu.

Kötünün iyisi diyorum, çünkü üçüncü olmak demek; direkt Avrupa biletini cebine koymak ve sezonu yeterince dinlenip zamanında açmak demek!
Ki bu sezonun en çok müsabaka yapmış ekiplerinden ikisi olan Trabzonspor ve  Beşiktaş, bu anlatmak istediğim detayın ne anlama geldiğini çok iyi biliyorlar zaten!
Yinede tüm olumsuzluklara  rağmen, her iki takımımızda  başarılı oldu diye düşünüyorum(!)
Avrupa serüveni devam ederken, sıkıştırılmış böyle bir ligde süper finali görmek az buz iş değil aslında.
Düşünüyorumda, Fenerbahçe ve Galatasaray’da Avrupa yolculuğunda olsalardı eğer, böyle bir tempoda  belki de onların  bugün Şampiyonluk finalinde olmayacaklarını görecektik.

İşte bu yüzden gerek Trabzonspor, gerek Beşiktaş’ın başarısız diye addedilmeden önce biraz sağ duyu ile elde ettikleri konumlarına bakmamız gerektiğini salık veriyorum futbolseverlere.

Karşılaşmaya gelince, beraberliğin dahi yettiği  bir Trabzonspor ve mutlak kazanması gereken bir Beşiktaş’ın,  bayanların gözetiminde ki zevkli ve heyecanlı mücadelelerine tanık olduk.
Burak Yılmaz’ın bir anlık hatası az kalsın Trabzonspor’a sezon tatilini zehir zıkkım edecek derken, sahneye Olcan çıktı ve adı gibi şık bir golle Trabzonspor’u Edirne’nin ötesine sorgusuz –sualsiz taşımasını bildi.
Burak Yılmaz’ın neden böyle negatif bir ruh halinde  olduğunu  bilmiyorum, fakat yine buna benzer bir durumdan dolayı  Şampiyonlar Liginde arkadaşlarını yalnız bıraktığını kendisine hatırlatmak isterim.
Burak Yılmaz gibi oyunun dominant bir karakterinin hele böylesine bir kritik maçta rakibine yaptığı negatif hareket affedilir gibi değil.
Neyse ki, Şenol Güneş’in ikinci yarı eksik Trabzonspor’u her şeye rağmen arzu ettiği skora taşımasını bilen yerinde müdahaleleriyle Burak Yılmaz’ın eksikliği  tolere edilmiş oldu.
Colman’ın ikinci sarı kartına bir şey diyemiyorum, çünkü takımı adına  teknik bir kart aldı ve kendini kırmızıya atarak bu güzel geceye damgasını vurdu deneyimli futbolcu!

Beşiktaş’a  gelecek sezon hem Avrupa arenasında hem Süper Ligimizde başarılar temenni ediyorum ve herkese içten bir geçmiş olsun derken, derin bir oh çekmeye davet ediyorum tüm  futbolseverleri..

Sonunda bitti..
Yeni sezonda yepyeni Trabzonspor izlemeyi umut ederken, Türk futbolundaki kaosunda bir an önce adalet mekanizması içinde en az hasarla çözümlenmesini  adaklar adar gibi en samimi duygularımla diliyorum..

HASAN AKBAŞ
12/05/2012