O bu değil de, boğazın azgın sularında hamsi avlayanların, boğazlarına, avladıkları hamsilerin kılçıklarının takılmasına üzüldüğümü belirtmeden geçemeyeceğim..

Avcıyken av olmak böyle bir şey olsa gerek!..

Hep derim, Trabzonspor’un gözlerden kaçan bir özelliği var:  apolet sökmesi..

Fenerbahçe bu akşam, deyim yerindeyse bir çok unvanından oldu doğrusu.

Yanılmıyorsam, ligde, neredeyse çeyrek asırdır rakibini deplasmanda yenemeyen Trabzonspor, bu sezon, yaklaşık yirmi maçtır yenilgi yüzü görmeyen rakibine ilk mağlubiyetini aldırmasını bildi..

Gerçekten, hem çok değerli bir galibiyeti almasının yanında, hemde rakibine karşı süregelen bir talihsizliği de sonlandırmış oldu..

Bazı otoritelere göre, Trabzonspor adına galibiyet şansı tanımayanlara rağmen, bu güzel galibiyetten ötürü, Abdullah hoca ve ekibi başta olmak üzere, tüm futbolcu kardeşlerimizi tebrik ediyorum..

Berat, Onuachu, Pepe, Viscâ ve Denswill’ in arkadaşlarına göre biraz daha sivrildiği maçta, penaltılara sebebiyet veren arkadaş-arkadaşların hataları ise bu tatlı galibiyeti biraz ekşimsi hale getirmesi, son dakikalara tedirgin girilmesine neden oldu doğrusu..

Trabzonspor, ligdeki sıralamadan bağımsız düşünülünce, Kadıköy’e sanki bu ligin lideri gibi geldi ve oyun süresince rakibinden çok daha futbolun doğrularını yaptı..

Adeta, Fenerbahçe’yi sahada, İsmail hocanın değil de, kendi istediği gibi oynatmasını bildi Trabzonspor..

Trezequet ve Bakasetas’ın sonra sonradan oyuna girmesiyle, İsmail’e birer sarı kart aldırarak, oyundan çıkmasına sebep olmaları da, Abdullah hocanın hem oyuncu seçimlerindeki doğru hamlelerini, hemde futbolun detayların ne kadar elzem olduğunu da görmüş olduk..

Bu rüya gibi gecenin güzelliğini yaşamak varken, oyun hakkında şöyle oldu böyle oldu demenin gerek olmadığını düşünüyorum.

Sadece, “ VAR “ hakemlerinin neden orda var olduklarını yüce kamuoyunun takdirlerine sunarım..

Günün sonunda, bu galibiyet taraftarından başkanına kadar tüm Trabzonspor camiasına çok yakıştı gerçekten..

Goller mi?

Hepsi harika, hepsi güzeldi..

Penaltılar hariç(?)

Hülasa..

Rakibin, bu ligin üzerinde kadrosu varmış..

Banane!..

Rakip, bu lige çok fazlaymış..

Banane!..

Hasan Akbaş

Haberts.com