Trabzonspor geçen seneki kadrosundan farklı olarak Kucka, Burak Yılmaz ve Bondonga ile sahadaydı. Konyaspor'un Beşiktaş maçında gösterdiği etkili oyun, kendi sahasında oyunu kabul etmeme aksine oyunu rakibe kabul ettirme anlayışı Trabzonspor'u bir hayli zorladı. Okay'ın basit hatasında yenen gol dışında heyecanın hep üst düzeyde olduğu tempolu bir ilk yarı izledik. Mas Arjantin milli takımına seçilmesinin tesadüf olmadığını gösteren güzel bir orta açtı ve Burak'da Cardozovari bir kafa vuruşuyla kaleciyi mağlup ettiğinde dakikalar 9'u gösteriyordu. Bir futbolcunun dönüşü ancak bu kadar güzel olabilirdi. İlk yarıda oyun iki taraf adına da dengede geçti. Trabzonspor iç sahada oynamasına rağmen oyun üstünlüğünü rakibine kabul ettiremedi. Ortasahada Kucka ve Okay tempolu oyunda yapıları itibariyle oyunu öne taşıyamadılar. Pareira Fofana'nın gelişlerini engelleyemedi. Konya genellikle Trabzonspor'un sağ kanadından yüklendi. Burak Yılmaz ilk yarı boyunca rakip stoperlerin arasında kayboldu ve gerekli desteği göremediği için yalnız kaldı. 

***

İkinci yarıda Trabzonspor oyun olarak daha da geriye düştü. Konyaspor oyunun kontrolünü ele alamadı. Özellikle kapılan toplarda topun alelacele uzaklaştırılması ve hava toplarında dönen topların rakibe kaptırılması top kapmak için verilen eforla da birleşince Trabzonspor iç sahada oynamasına rağmen oyunun kontrolünü alamadı. Açıkcası denk bir mücadele oldu. İki denk gücün kapışmasını izledik resmen. İç sahada oynayan Trabzonspor rakibini yarı sahasına hapsedemediği gibi topla oynamada üstünlüğü ele geçiremedi. Trabzonspor hücum oynama isteği üst seviyede olsa da ortasaha da Yusuf Yazıcı'nın liderliğinde gerekli hücum varyasyonları yapamadı. Kucka ve Okay ortasahada öne top taşımakta zorlandı. Gelecek adına da Okay ve Kucka ikilisinin bir arada oynaması soru işaretleri verdi. Okay oyundan alınırken yerine Bero girdi. Değişen tek şey Bero'nun biraz daha öne oynayabilen bir oyuncu olmasıydı. Fakat oyun olarak Bero da etkili bi futbol sergilemedi. Gol yapması gereken pozisyonda fırsat kaçırdı. Bongonda en etkili oyuncuyken Yusuf değişikliğine anlam veremedim. 

***
Gol Dakikası...

Rodallega geç de olsa sahaya girince uzatmalarda o ana kadar hata yapmayan stoperlerin bir anlık hatasında Burak golü atıyordu. Evet oyun olarak Trabzonspor güzel oynamadı, ortasahada uyum sorunu göze çarptı. Lakin son dakikada gelen gol bizlere bir şeyi hatırlattı. Sizlerde birlirsiniz ki Trabzonlu inatçıdır ve son ana kadar yılmaz...