Hasan Arat'tan Trabzonspor Beşiktaş Finali Açıklaması Hasan Arat'tan Trabzonspor Beşiktaş Finali Açıklaması

Enis Destan’ı yedek bırakması, Nicolas Pepe’yi de santafor bölgesinde görevlendirmesiyle ilgili olarak Avcı, “Karadeniz’in klasik yağmuru. İyi bir futbol akşamı olsun. Her şeyden evvel zeminimiz Türkiye’nin en iyi zeminlerinden bir tanesi. Yağış ne kadar devam edecek bilmiyorum ama düzgün bir zeminde oynayacağız. 
Kadro tercihi, bazen rakibe göre, bazen plana göre, bazen çözüm noktalarına göre değişebiliyor. Enis Destan bu aralar çok üst üste yük binen durum oluştu. Rakibin çözüm noktalarına göre Pepe’yi kullanacağız. Daha önce oynadı. Çözüm noktalarından olduğundan dolayı hem de hazır olmasından dolayı Pepe’yi tercih ettik” dedi. 

Karagümrük ile ilgili konuşan Avcı, “Rakibimiz Karagümrük. Puan durumuna baktığımızda, sıralamasına baktığımızda oyun kalitesi ve oyuncu kalitesi bunu göstermiyor. Belki hak etmedikleri yerde, ciddi rakibe karşı, sahada planı olan, topa sahip olarak oynayan takım boyu kısa alanda kalan bir takım. Buna göre biz de alanda ve hücumda çalıştık. Saha pratikleri yaptık. 
Alanya’da iyi oynarken mağlup olduk. Çıkışı devam ettirmek istiyoruz. Kupa ve lig hedeflerinin tam ortasında duruyoruz. 
Bunları daha sağlıklı devam ettirmek için oyun içinde sabırlı kalmak istiyoruz. 
Taraftarlarımızın desteği de önemli. Baskılarımız olacak ve analizlerimizi yaptık. Sonuna kadar burada vazgeçmeden bir Trabzonspor olarak oynamak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

En centilmen teknik direktör seçlimesi ile ilgili olarak ise Avcı, “Daha çok saha aiçinde kalmak isteyen bir teknik direktörüm Fail Play komitesine teşekkür ederim. Futbol veya genel anlamda olumsuz konuşmaların daha fazla olduğu ve bunların bir şey kazandırmadığı bir ortam. Bunlar kısa sürede köpüyür, kısa sürede kayboluyor. Fair Play kupalar kadar önemli. Layık gördükleri için teşekkür ediyorum. Umarım bizim söylem ve davranışlarımız futbol piyasasına örnek olmalı” dedi.