Bordo mavili takımın şampiyon teknik direktörü Abdullah Avcı A Spor ekranlarında açıklamalar yaptı. 

Beşiktaş süreci 
Beşiktaş kariyerinden bahseden Abdullah Avcı: Beşiktaş süreci 7 aylık süreçtir. Bana çok büyük deneyimler kazandırmıştır. Kaybettiğim gibi gözüktüğü yerde kazanmışımdır. Büyük bir camiada görev yaptığım için çok mutluyum. 

Şehrin duygusunu dengeledik
Avcı: Trabzonspor ile hedefe aşağıdan başlamamız, mesleki anlamda yaşadığım deneyimler daha çabuk kararlar almamı sağladı. Bu deneyimler bana çok olumlu olarak döndü. Çok doğru tespitler yaparak, şehrin duygusunu dengeleyerek bu şekilde adımlar attık. Taraftarımızın ve yönetimin verdiği destek ile birçok enerjinin bir araya toplandığı bir sonuç oluştu.

Kupalı hocalar görevlerinden ayrıldı
Lig başladı devre arasından sonra lig bitti dediler. 25 puanlık fark oluştu. Beşiktaş Sergen Yalçın ile 2 kupa kazandı. 15. haftada ayrılmak zorunda kaldı. 8 kupalı Fatih Terim ayrılmak zorunda kaldı. Bu bir gerçek. Ne yazık ki böyle oluyor.

Uğurcan başarılı olmasına rağmen başarısız gösterildi
Kaleci Uğurcan'ın performansı hakkında konuşan Avcı "Uğurcan başarılı olmasına rağmen Avrupa Şampiyonası'nda başarısız gibi gösterildi. Altay da bu ülkenin çok değerli bir kalecisi. Anytalyaspor maçından sonra köşede tek başına ağladığını da gördüm. Çünkü o, bu takımın taraftarı, buradan yetişmiş.Türk Milli Takımı'n kalesini son 7 sezondur Abdullah Avcı ve ekibinin çalıştırdığı kaleciler koruyor. Volkan Babacan, Mert Günok, Uğurcan Çakır... Bu kalecilerin hepsi yetenekli ama takım organizasyonum, kalecileri daha da değerli hale getirdi."

Avcı'dan Nwakaeme açıklaması
Avcı "Uğurcan, Dorukhan ile beraber Milli takım kampındalar. Şu anda Uğurcan ile ilgili bir bilgim yok. Ama tabii kafamda bir B planı var. Nwakaeme şunu biliyordu, onun özgürlüğünü aldım. Elinden geldiğince bu takıma yardımcı olmaya çalıştı. Bu süreç, yönetim ve oyuncu arasında devam ediyor. Hem kulüp hem de oyuncu menfaatleri düşünülüyor. Git geller oluyor. Karar verdiğinde bana geldi, ben kalmak istiyorum dedi. Ben de kulüple konuştum.Esas olan Trabzonspor. Trabzonspor'un menfaatleri doğrultusunda ne karar çıkarsa, saygımız olacak."

Djaniny bizim için özel bir oyuncu
Djaniny'nin geri döneceğini söyleyen Avcı "Trabzonspor'da Djaniny çok özel bir oyuncu. Djaniny ve Hugo'ya ben sizi yollayıp yeni birini alıp 6 ay daha tekrar edemem. Biz bu sene şampiyon olacağız. Ben size başka türlü yardımcı olurum dedim. Djaniny'e Adebayor'u örnek verdim. Sen en az onun kadar yeteneklisin. Adebayor İngiltere'yi tercih etmiş, sen Meksika ile rahatı tercih etmişsin dedim. Djaniny ile devam ettik ve şampiyon olduk.Djaniny Geçen sene de resmi teklifler geldi. Ama bizimle mukavelesi var. Bizim için özel bir oyuncu. Umarım devam edecektir."

Transfer gündemi
Transferler konusunda konuşan Avcı "Sörloth çok etki yapmış Trabzonspor'da. Sırtına almış taşımış... Etkileyici bir performans... Sonrasında her forvetin kolay değil. Cornelius'un kariyeri aslında daha iyi. Harika bir Avrupalı. Oyun planında ne verdiysen onu uygulamaya çalışır. Ondan son derece memnunuz. Bu sene 46 müsabaka oynadık. Şimdi belki 50 barajını devireceğiz. O yüzden ön tarafa atletik bir forvet desteği olabilir. Yerli oyuncu kuralı da çok etkili olacak."

Editör: TE Bilişim