AK Parti Trabzon Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç oldu. Peki, Ahmet Metin Genç kimdir, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?

31 Mart yerel seçimleri öncesi AK Parti belediye başkan adaylarını açıklamıştı. AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı ise Ahmet Metin Genç oldu.

Seçimlere aday olana dek Trabzon'un Ortahisar Belediye Başkanı olarak görev yapan Av. Ahmet Metin Genç kimdir, seçmenler tarafından merak ediliyor.

Ahmet Metin Genç kimdir?

1972 yılında Maçka Ormanüstü Köyü dünyaya gelmiştir. Maçka İmam-Hatip Lisesi'nin ardından 1994 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. 1995 yılında avukatlık mesleğine başlamış, askerliğini Çorlu'da yapmıştır.

İYİ Parti'de Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu adaylıklarını açıkladı İYİ Parti'de Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu adaylıklarını açıkladı

Adalet ve Kalkınma Partisi bünyesinde 2001 yılından bu yana görev yapmakta olan Genç, Trabzon Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı ve İl Sekreterliği görevlerinde bulunmuştur. AK Parti Trabzon İl Başkanlığı görevine getirilmiştir.

Ortahisar Belediye Başkanı olarak görevini sürdüren Genç, evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Editör: Didem Bektaş