Afrika Kupası turnuvası başladığından bu yana Trabzonspor en önemli oyuncularından yoksun mücadele etmeye çalıştı, bir çoğunda sahadan mağlubiyetle ayrılmıştı, saha içinde ne bir organizasyon geliştirebildi ne de takım tertibi kurabilmişti. Afrika Kupası sona erdiğinden bu yana Abdullah Avcı takıma geri dönen oyuncularla yeni bir organizasyon çalışmasına başladı. Takım düzeni oyuncu motivasyonu derken saha içindeki organizasyonlar da da başarılı işlere imza atılacağını hissettik. Trezeguet'in bu takımın en önemli aktörlerinden biri olduğu yine gördük. Asist, gol organizasyonlarında başroldeydi. Pepe'nin mücadelesi, oyun içindeki düşüncesi takım adına olumlu yansıyor. 

        Fatih Karagümrük karşılaşmasındaki Trabzonspor'u gördüğümüzde ilerleyen haftalarda daha fazla mücadele edeceği, oyuncularda hırsın daha fazla olacağı yönünde bir düşünce oluşuyor. Sahadaki mücadelenin, antrenmanlarda yapılan organizasyonların sahada uygulanıp sonuca ve skora yansıması oyuncuları da motive edecektir. 

       Fenerbahçe karşısında motivasyonu ve özgüveni yüksek oyuncularla galibiyete inanmış umutlu taraftarların heyecanla beklediği bir Trabzonspor bekleniyor.

    Abdullah Avcı, hem ligi hem kupayı devam ettirirken önümüzdeki sezonu da düşünerek kadro yapısını ona göre düzenleyecektir. Tüm camia bu sezon için Türkiye kupası, gelecek sezon için Lig kupasına odaklanmış durumda.