Karşılaşma başladığında anlaşıldı ki, bu ligden düşmeyeceğine inanan Konyaspor’a karşı Trabzonspor’da bir o kadar ‘ ben bu saatten sonra ‘ asla şampiyon olacağına inanmayan bir halet-i ruhiye içerisindeydi..

Siz bakmayın daha oyunun başlarında Alexandır’ ın akıl dolu üst düzey golüyle öne geçmesine..

Ve bu golün asistini yapan Ekuban’ı da olağanüstü pozisyon öngörüsünden dolayı tebrik etmeyi de unutmamak gerek!

Evet,,

Öncelikle büyük taraftarına bir şampiyonluk heyecanı daha yaşatan Trabzonspor’ a teşekkür etmeyi de bir görev olarak addediyorum kendime..

Zordur elbet her yarışı son anda kaybetmek, lakin spor bu..

Kazanmak kadar kaybetmekte var işin içinde(!)..

Malumunuz zor bir sezonu geride bırakmak üzereyiz. Ki bütün dünyayı her alanda zora sokan bir çok zorluğun yanında malûm salgın nedeniyle futbol bu süreçte en çok zora giren sektör oldu diyebiliriz..

Ve haliyle Trabzonspor’da ligin boyunun kısaldığı son zamanlarda nedense büyük bir ivme kaybetmeye başladı.

Elbet başta Sn Ahmet Ağaoğlu olmak üzere tüm unsurlarıyla bu seneden dersler çıkarmak en başta gelen aksiyon olacaktır hiç kuşku yok ki..

Haliyle, daha oynanması gereken bir Türkiye Kupa maçı var ve sezon Trabzonspor için kaçan lig şampiyonluğuna rağmen elde kalan tek bir hedefe en iyi şekilde hazırlanması elzemdir..

Gayet aklı-selim bir şekilde Türkiye Kupası Trabzon’a gelecektir diye umudu elden bırakılmamak gerekir..

Dağılma, ileriye bak;

Dünya var oldukça ve adına futbol denilen sürprizlere gebe bu oyun oynandığı sürece Trabzonspor yine bu oyunun içinde olacaktır haliyle..

Özellikle;

95’de, 2005’de kıl payı elinden türlü nedenlerle kaçan Şampiyonluklar sonunda ileriye bakmak yerine dağılmayı yeğleyen bir anlayışın asla Trabzonspor’a bir fayda sağlamadığı görülmüştür..

İşte bu noktadan hareketle ivedilikle geleceğe dair planlar düşünülmeli, geçmişte yapılan hatalar asla tekrarlanmamalıdır kanısındayım..

Öyle ya da böyle..

Bir proje takımına, üstelik taraftarı olmayan ve hatta kendi semtinde bile yabancı bir konumda maçlarını oynayan bir takıma karsı şampiyonluğu kaybetmek acı bir son oldu bu sezona dair..

Her kaybediş yeni bir yolun kapısını açar büyük camialar için..

Büyük bir yapılanmaya girip zor bir süreçte elini taşın altına koyan Ahmet Ağaoğlu illa ki bütün Trabzonsporlulardan daha büyük bir acı duyuyordur.

Fakat futbolda dün yok, bugün yok, an itibariyle yarın var..

Konyaspor’ a adeta ve daha bir çok düşme adayı takıma can suyu olan Trabzonspor’a çok kızmanın da bu saatten sonra pek bir anlamı yoktur diye düşünüyorum..

Dört Büyüklerin hegomanyasında olan ligimizde önce Bursaspor’un şampiyonluğunda Fenerbahçe’ye çelme taķıp Bursaspor’un Şampiyonluğuna katkı yapan Trabzonspor, bu akşam da ligimize yeni bir şampiyonun damga vurmasına vesile oldu..

Ne diyelim..

Elbet güneş Trabzonspor içinde bir gün yeniden doğacak..

Hovardalıkta bir yere kadar..

Son tahlilde,

Futbol, bordo mavi taraftarlarca bir heves değil, aksine bir tutkudur..

-----

Böyle olmasa iyi olacaktı, lakin hayat devam ediyor..

Unutmayınız;

“ İnsan hayalleri için yaşar, lakin insanı alışkanlıkları yaşatır “..

Hasan Akbaş

Haberts.com