Gün gelecek Hatayspor dünyaca ünlü futbol kulübü Barcelona ile oynayacak “..

Aynen öyle..

Ben demiyorum;

Elli Üç yıllık bir hasreti sonlandıran Hatayspor’un Onursal başkanı ve aynı zamanda Hatay Büyüksehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Sn Lütfü Savaş diyor..

Böyle bir rüyanın yakın bir gelecekte mutlaka gerçekleşeceğini ısrarla söylüyor başkan...

Kaldı ki, Barcelona kulübü de resmi Twitter hesabından “ Sevgili başkanın sözlerinden onur duyduklarını ve en kısa zamanda Türkiye deki taraftarlarıyla buluşmak istediklerini “ belirttiler..

Hani hep denir ya: Futbol sadece futbol değildir..

Gerçekten de günümüz dünyasında futbol, futboldan çok öteye giden ve adına her ne derseniz deyiniz bir başka boyut almaya başladı..

Bir kimlik, bir varlık, bir simgenin ötesinde futbol uluslararası bir endüstriyel figür oldu..

İşte bu gerçeğin peşinden inanarak koşan bir Hatayspor gerçeğini de asla yadsımamak gerekir diye düşünüyorum!..

Öncelikle bu yazı kendini bildi bileli bir Trabzonsporlu olan şahsımın tüm Hataylı dostlarımın bayramlarına olan vefamın naçizane hediyesidir..

Çünkü, ben Hatay şehrini genel olarak Trabzon’a çok benzetiyorum.

Gerek kültürel gerek tarihi yapısı nedeniyle Hatay’da Trabzon’u, Trabzon’da Hatay’ı bulurum hep..

Ezan – Çan – Hazzan

Üç semavi dinin mükemmel bir ahenk içinde iç içe yaşandığı ortak kültür miraslarının merkezi Antakya’nın futbol ile insanlığa dolayısıyla futbol dünyamıza bambaşka renkler katacağı aşikardır.

Tıpkı Türk futbolunda ilklerin yaşanmasına ve Türk futbolunda adeta bir devrime imza atan Trabzonsporumuz gibi..

Trabzon şehri de tıpkı Hatay gibi tarihi geçmişiyle her zaman ülkemizin gerek kültürel gerek coğrafi ve gerekse jeopolitik unsurlarıyla mihenk taşlarından biridir..

İşte yaklaşık “ yirmi üç yüzyıllık “ bir kentin “ asi çocukları “ hep beraber büyük bir ideali gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyorlar şimdi haklı olarak..

Şimdi vakit “ Ezan, Çan ve Hazzan “ seslerinin gölgesinde Hatayspor’un sesini bütün dünyaya duyurmanın hayalinin gerçeğe rucû etmesini yaşatacaklar güzel ülkemize..

Hasbelkader ucundan kenarından bu hikayenin tanıklarından biri olmakta en az bir Hataylı dostlarım kadar benim içinde ömrüm boyunca içimde yaşayacak gurur abidesi hatıralarımdan birisi olacaktır hiç kuşku yok ki(!)..

Sene 2008 – 2009

Gönlünü Hatayspor’a adamış sevgili kardeşim Ersin Kesik “ inanmıştı ilkin bu rüyanın bir gün gerçekleşeceğine..

Ta “ İkinci Ligler “ den  itibaren bu rüyanın gerçekleşeceğine inanıyor ve bunda da hep Trabzonspor’u örnek gösterip, neden olmasın diyordu(?)..

Bende ona “ bu belki bir mucize, lakin mucizeler inananlar içindir “ diye onu motive ediyordum..

Ve inanılan bir rüyanın peşinden bir şehrin pes etmeden yürüdüğünde neleri başarabildiğini sevgili Ersin Kesik kardeşim gibi binlerce Hataylı sayesinde yeniden görme fırsatını yaşadık hep beraber..

Bir çok play-of elemelerini kaybetmelerine rağmen başarıya olan inançlarının onları getirdiği nokta umarım bundan sonrası için her daim kalıcı nice başarıları onlara yaşatır diye umuyorum..

Futbol, futboldan çok öte bir dünya derken de, aslında bir üçlemenin yaşanacağına olan inancımın bir parçasıydı Hatayspor’un Süper Lige katılımı..

Diğer ikisi Ayasofya Camiinin ibadete açılması ve nihayetinde de Trabzonspor’umuzun Şampiyon olmasıyla muhteşem bir üçlemenin 2020 yılına damga vuracak olmasıydı..

Çünkü, söz konusu Ayasofya olunca, üç dinin ortak sesi Hatay’ı ve akabinde de her zaman ülkemizin her konuda en büyük “ Beka “ güvencesi olan Trabzon’u ve dolayısıyla futboluyla bu ülkede taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmış Trabzonspor’un şampiyonluğu bu senenin birbirine nakşedilmiş en güzide emek ve iftiharı olacağı şeklindeki inancımdı..

Yazıma son verirken tekrar tüm Hataylı dostlarımı ve futbolcu kardeşlerimi en kalbi duygularımla tebrik ediyorum..

Ve Barcelona’dan önce Barcelona’ya Türkiye’de futbol gerçeğini herkesten önce gösteren  Trabzonspor ile oynayacağınız günü bende merakla bekliyorum..

İzninizle Hataylı dostlara ithaf ettiğim “ En hayırlı hatam seni sevmek oldu Hatayım “ sloganı sözümle, diyorum ki;

Ligine Hoş Geldin Güneyin Yıldızı Hatayspor..

Hasan Akbaş

Haberts.com