Ben bu Trabzonspor’u çok tuttum!

Tuttur Cup’ın üçüncülük karşılaşmasında ezeli rakibi Beşiktaş’ı  penaltılarla geçen Bordo-Mavililer, kelimenin tam anlamıyla turnuvada şampiyonluğu elde edemediyse bile, tutturduğu futbol yörüngesiyle beni kendisine hayran bıraktı doğrusu…

Her yeni gün yeni bir sürprizle güne uyanan Şenol Güneş ve ekibi, en son sevgili Giray Kaçar’ın sağlık sorunlarıyla sarsılmış olmalı diye düşünürken, Abdullah Karmil gibi elde var olan mevcut kazan listeden birinin montajını anında takıma kazandırmış olduklarını gördük.
Zaten maç boyu gözümüz hep bu futbolcunun üzerinde oldu.
Kolay değil elbet (!) Giray gibi bir değerin yerinde en az ona yakın bir maç performansıyla, oyuna ve takıma katkı yapabilmek!
Lakin yanında oynayan ve oynayacak arkadaşlarının yardımıyla Abdullah’tan ben umutluyum, çünkü yerini yadırgamamış olması onun en az fiziki yapısı kadar üstün olan tarafı.

Takım oyun yapısı tarafından, Janko’nun ceza alanı içinde ki üstünlüğünün idrak edilmesi, Trabzonspor’a ikinci yarıda puan ve oyun anlamında artı katkılılar sağlayacaktır diye düşünüyorum.
Olcan’ın iştahı, Volkan’ın her geçen gün takıma alışması, Adrian’ın istikrarı, Alan’ın çabası ve Onur’un lider duruşu, dün akşamın en kayda değer artı kazanımlarıydı.
Aykut’un geri pası gibi gereksiz aksiyonlar yapılmazsa, Trabzonspor bundan sonra kolay kolay rakibe net gol pozisyonları vermeyecektir.

Beni en çok memnun eden ise, ligimizin en güçlü teknik kulübesinin Trabzonspor’da olması, ki iki tane ‘’ a-kalite ‘’ bir hocanın yan yana olduğu böyle bir kadrodan, futbolcu topluluğunun  etkilenmemesi mümkün değildir!
Umuyorum ki özellikle genç futbolcuların böyle efsane olmuş teknik kadronun yanında pozitif anlamda, mükemmel bir gelişim göstereceklerine inancım tamdır.

Bundan sonrası, gelecek günlerin Trabzonspor için oldukça aydınlık geçeceğine olan inancımı destekleyen donelerin hayata geçmesini beklemek olacaktır.

Emre Güral’a, özellikle ona camianın destek çıkması gerekecek.
Emre gol atar, kaçırır!
Bunlar futbolun doğasında var, burada önemli olan Emre’nin topa her yerden hükmetmesini görmemiz elzemdir.
Çünkü topa he yerden mesafe tanımaksızın böyle vurabilen kaç futbolcu var ki Süper Lig-de?

İşte bu nedenle, Emre ye, Soner’e, Yasin’e, Zeki ve Abdullah’a daha artı destek çıkılması takımın ileriki günleri için hayrına olacaktır.
Çünkü Trabzonspor’un şu anda yerli futbolculara olağanüstü gereksinimi vardır.
Bir zamanların yerli, hatta yerlinin yerlisinin kalesi olan Trabzonspor’un bugün yabancı tıkacında olması, sanırım anlatmak istediğim hususu en bariz şekilde açıklayan yerinde bir tespit olmaktadır.

Ben bir futbolsever olarak; dün akşam ki Trabzonspor’u çok beğendim. Benim için gol ve gollerden ziyade, takımın gol için neleri üretmek istemesi daha evladır. Ben dün akşam sanırım, gelecek adına  içimi ısıtacak bir Trabzonspor izledim!

Hafta sonu Antalyaspor müsabakası sonrası, daha net ve somut verileri görecek olma umuduyla!

Spor sevgi ve kardeşliktir ilkesinden hareketle, bütün Türkiye’nin ve spor dünyasının sevgili Giray Kaçar’ın yanında olduğunu görünce, insanın aklına ‘’ ne gerek var (dı) ki ….’’ Diyesi geliyor!!!
Sağlıklı günler, kardeşçe yarınlar diliyorum.