Limon

Limonlar birçok detoks diyetinin temelini oluşturur ve bunun iyi bir nedeni vardır. İlk olarak, limonlar cilt için ve hastalık oluşturan serbest radikallerle savaşmak için harika olan antioksidan C vitamini ile doludur. Ayrıca, narenciye vücut üzerinde alkali bir etkiye sahiptir, bu da vücudun pH dengesini geri kazanmaya yardımcı olabileceği ve bağışıklık sistemine fayda sağladığı anlamına gelir. Toksinleri atmak ve sisteminizi temizlemek için güne sıcak su ve bir dilim limonla başlamayı deneyin.

Zencefil

Çok fazla yağlı yiyecek veya alkol sindirim sisteminiz için sorunlara neden olduysa, diyetinize biraz zencefil eklemek faydalı olabilir. Zencefil sadece bulantı hissini azaltmak için harika değildir, aynı zamanda sindirimi iyileştirmeye, şişkinliği yenmeye ve gazı azaltmaya yardımcı olabilir. Buna ek olarak zencefil antioksidanlarda yüksektir ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için iyidir. Sindiriminize yardımcı olmak için zencefil çayı yudumlamayı veya bir meyve veya sebze suyuna taze rendelenmiş zencefil eklemeyi deneyin.

Sarımsak

Sarımsak, uzun zamandır kalbe faydalarıyla bilinir, ancak keskin yiyecekler de vücudu detoksifiye etmede iyidir. Sarımsak sadece antiviral, antibakteriyel ve antibiyotik değildir, aynı zamanda beyaz kan hücrelerinin üretimini destekleyen ve toksinlere karşı savaşmaya yardımcı olan allisin adı verilen bir kimyasal içerir. Sarımsak en iyi çiğ olarak yenir, bu nedenle lezzetini ve sağlığınızı aynı anda artırmak için salata sosuna biraz ezilmiş sarımsak ekleyin.

Enginar

Son zamanlarda yağlı yiyeceklere ve alkole aşırı düşkünseniz, öğünlerinize biraz buğulanmış küre enginar yaprağı eklemek, vücudunuzu tekrar yoluna koymanıza yardımcı olmak için harika bir yoldur. Küre enginarları antioksidanlar ve lif ile doludur ve ayrıca vücudun yağlı yiyecekleri sindirmesine yardımcı olabilir. Bunun da ötesinde, küre enginarı, vücudun ana toksinle mücadele aracı olan karaciğerin işlevlerini uyarma ve iyileştirme yeteneği ile ünlüdür.

Pancar kökü

Hızlı bir şekilde sağlık artırıcı besinlere ihtiyaç duyanlar için pancardan daha iyisini yapamazsınız. Magnezyum, demir ve C vitamini ile dolu olan sebze, rapor edilen birçok sağlık yararı nedeniyle son zamanlarda bir süper gıda olarak selamlandı. Pancar sadece cilt, saç ve kolesterol seviyeleri için harika olmakla kalmaz, aynı zamanda karaciğer detoksifikasyonunu desteklemeye yardımcı olabilir, bu da onu nihai bir detoks yemeği yapar. Faydalarından yararlanmak için salatalara çiğ pancar eklemeyi veya biraz pancar suyu yudumlamayı deneyin.

Yeşil çay

Teknik olarak bir gıda olmasa da, temel sıvıların düzenli tüketimi olmadan hiçbir detoks planı tamamlanmış sayılmaz. Sıvılar, organlarımızı sağlıklı tutmak ve vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı olmak için gereklidir ve yeşil çay içmek, alımınızı artırmanın harika bir yoludur. Yeşil çay sadece kilo vermek için iyi bir içecek olmakla kalmaz, aynı zamanda antioksidanlar açısından da oldukça yüksektir. Araştırmalar ayrıca yeşil çay içmenin karaciğeri yağlı karaciğer hastalığı da dahil olmak üzere hastalıklardan koruyabileceğini ileri sürdü.

Lahana

Birçok ünlü, büyük bir olaydan önce hızlı bir şekilde kilo vermelerine ve forma girmelerine yardımcı olmak için lahana çorbası diyetine başvurdu, ancak lahana sadece kilo vermek için değil, aynı zamanda mükemmel detoksifiye edici bir besindir. Çoğu turpgiller sebzesi gibi (brokoli ve filizler dahil), lahana, vücudun toksinlere karşı savaşmasına yardımcı olan sülforafan adı verilen bir kimyasal içerir. Lahana ayrıca vücuda glutatyon sağlar; Karaciğerin detoksifikasyon işlevini geliştirmeye yardımcı olan bir antioksidan.

Taze meyve

Taze meyveler vitaminler, mineraller, antioksidanlar ve lif bakımından yüksektir ve ayrıca kalorileri düşüktür, bu da onları detoks diyetinin önemli bir parçası yapar. Daha parlak gözler ve cilt, daha parlak saçlar ve daha iyi sindirim istiyorsanız, meyve alımınızı artırmayı ve çok çeşitli meyvelerden yemeyi deneyin. İyi haber şu ki, diyetinize meyve eklemek kolaydır, bu nedenle güne taze meyve salatası veya smoothie ile başlamayı ve gün boyunca meyve parçaları atıştırmayı deneyin.

Esmer pirinç

Sisteminizi temizlemek ve sağlığınızı güçlendirmek istiyorsanız, işlenmiş gıdaları azaltmak iyi bir fikirdir. Bunun yerine, diyetinizi B vitaminleri, magnezyum, manganez ve fosfor dahil olmak üzere birçok önemli detoksifiye edici besin açısından zengin olan kahverengi pirinç gibi daha sağlıklı tam tahıllarla desteklemeyi deneyin. Esmer pirinç aynı zamanda kolonu temizlemek için iyi olan ve karaciğeri korumanın yanı sıra cildi iyileştirmeye yardımcı olabilecek selenyum açısından zengin olan lif bakımından da yüksektir.

Su teresi

Çoğu yeşil bitki ve sebze gibi, su teresi de mükemmel bir sağlık güçlendirici ve detoks gıdasıdır. İlk olarak, su teresi yaprakları, çeşitli B vitaminleri, çinko, potasyum, E vitamini ve C vitamini dahil olmak üzere birçok hayati detoksifiye edici besinle doludur. İkincisi, su teresi, toksinleri vücuttan atmaya yardımcı olabilecek doğal idrar söktürücü özelliklere sahiptir. Bu besleyici gıdanın faydalarından yararlanmak için salatalara, çorbalara ve sandviçlere bir avuç su teresi eklemeyi deneyin.

Editör: TE Bilişim