Hamile kalmakta güçlük mü çekiyorsunuz? Çocuk sahibi olmak istiyor, ancak bunu başaramıyor musunuz? Kadında ve erkekte doğurganlık yetisi nasıl harekete geçirilir? Çocuk sahibi olmak istiyorsanız mutlaka bu önerilere kulak verin…

Pek çok genetik ve çevresel faktör kadın ve erkekte doğurganlığı etkileyebilir. Ancak doğal yöntemler kullanılarak başarılı bir gebelik geçirme şansını artırmak mümkündür.

Kadınlarda, stresi azaltmak ve sıklıkla egzersiz yapmak doğurganlığı artırabilir. Erkeklerde doğurganlığı artıran eylemler, alkol alımını sınırlamayı ve sigarayı bırakmayı içerir. Hem erkekler hem de kadınlar için çeşitli doğurganlık tedavileri de mevcuttur.

Kadınlar için doğurganlığı artırmanın yolları

Bir kadının hamile kalma şansını artırmak için yapabileceği birçok şey vardır. İşte o doğal yöntemlerden bazıları!

1.Stresi azaltmak

Stres kadınlarda doğurganlığı azaltabilir. Stres azaltma faaliyetlerine katılmak, kadınlarda doğurganlığı artırabilir. Örneğin, depresyon ve anksiyete için destek ve danışmanlık alanların gebe kalma şansı, almayanlara göre daha yüksektir.

2.Sigarayı bırakmak

Tütün içmek hormon seviyelerini bozabilir ve daha erken yaşta menopoza girilmesine neden olabilir.

3.Sağlıklı kiloda kalmak

Aşırı kilolu veya zayıf olmak, kadınlarda doğurganlığı azaltabilir. Bazı araştırmalar, aşırı kilolu olmanın bir dizi üreme sürecini bozabileceğini öne sürüyor. Bu, döllenme sürecinin ve embriyo büyümesinin gelişimini ve kalitesini içerir. Kilo vermek, insanların bu zorlukların bazılarının üstesinden gelmesine yardımcı olabilir.

4.Fiziksel aktiviteyi artırmak

Fiziksel olarak aktif olmak da kadınlarda doğurganlığı artırabilir. Doğurganlığı artırmanın doğal yollarından biri de hareketsiz kalmamaktır.

Erkekler için doğurganlığı artırmanın yolları

  • Sağlıklı kiloyu korumak,
  • Sigarayı bırakmak,
  • Alkol kullanımının azaltılması.

Tıbbi terapi

Hamile kalmayla ilgili kalıcı sorunları olan kişiler için çeşitli tıbbi tedaviler mevcuttur. Sağlık uzmanları, doğurganlık vakalarının yaklaşık yüzde 85-90'ını tedavi etmek için bu tıbbi tedavileri kullanır.

Birçok Güvenilir Kaynak tedavisi hem erkekler hem de kadınlar için mevcuttur. Bunlar ilaç tedavisi ve ameliyatı içerir.

Diğer tedaviler başarısız olursa, yardımcı üreme teknolojisi (ART) başka bir seçenektir.

Bu tedaviler, bir erkeğin spermini kullanarak bir kadının yumurtasını manuel olarak döller. Bazı durumlarda, bunlar donör yumurtaları veya spermleri olabilir. ART'nin en yaygın şekli tüp bebek tedavisidir.