Dünyanın en büyük şehir takımı denildiğinde, ilk sıra için hep aynı takımlar sayılıyordu. Napoli ve Trabzonspor.

Ama artık bu ikilem sona erdi. Zirve her zaman tek kişiliktir. Ve zirve Trabzonspor'un.

Türkiye Kupası Finali'nin nerede oynanacağı konusunda başlayan tartışmalar ve akabinde gelişen durum sonrası artık herkes hem fikir olmalı. Dünyanın en büyük şehir takımı Trabzonspor'dur. Bordo-mavili Karadeniz temsilcisi rüştünü ispatladı.

Bir şehir takımı düşünün, sezonun belki de en önemli maçı için rakip takımın şehrinde oynamak istiyor. Hem de yüzlerce kilometre uzakta ve en ufak tereddüt yaşamadan. Israrcı ve kararlı. 

Türkiye Kupası Yarı Finali sonrası Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, "Trabzonspor için nerede oynanacağı fark etmez. Ama bizim final için ilk tercihimiz Olimpiyat Stadı." ifadelerini kullanmış ve resmen İstanbul'da oynamak istediklerini belirtmişti.

Ve alınan karar neticesinde Türkiye Kupası Finali Beşiktaş ve Trabzonspor arasında 23 Mayıs Perşembe günü saat 20.45'te Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak. İstanbul'u, uzun zamandır yaşamadığı kalitede ve seyir zevki oldukça yüksek bir derbi bekliyor. Tam 74 bin kişinin eşliğinde kıran kırana bir maç olacağa benziyor.

FAZLA DEĞİL BEŞ DAKİKA SÜRDÜ 

Biletlerin satışa çıkmasıyla da tarihi bir an yaşandı. Çıkarılan 37 bin 164 bilet, Trabzonspor taraftarlarının yoğun ilgisiyle 5 dakika içerisinde tükendi.

Dünyada rakibinin şehrinde final oynama cesareti gösterecek başka bir futbol kulübü yok.

Mesela dünyanın en büyük ikinci şehir takımı olan Napoli, İtalya Kupası finalini ezeli rakibi olan Roma'nın şehrinde oynamak istemez.

İspanya devi Barcelona, Kral Kupası Finalini Madrid'de oynamaya yanaşmaz.

İngiliz Liverpool, Manchester'da final müsabakasına çıkmak isteyeceğini sanmıyorum. 

Marsilya, PSG ile Paris'te oynamayı tercih etmez. Ya da Schalke, Borussia Dortmund ile deplasmanda final oynamaz.

Türkiye Kupası Finalinde sonuç her ne olursa olsun, Trabzonspor futbol tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başardı. Teşekkürler dünyanın en büyük şehir takımı...