Sıfır araç alacaklara müjde! Elektrikli otomobil ÖTV oranları 2023 düzenlemesi açıklandı! Yüzde 20 indirim hangi araçlarda geçerli olacak?

Özel Taşıt Vergisi (ÖTV), sıfır otomobil satın alacak olan vatandaşların kabusu. Peki, bu yıl ÖTV matrahlarında nasıl bir düzenleme olacak? Sıfır araç alacakları ilgilendiren önemli bir gelişme yaşanıyor. Elektrikli otomobillerde uygulanan ÖTV matrahlarında müthiş bir indirim mi geliyor? Elektrikli araçların ÖTV matrah limitleri geçen hafta yükseltilmiş ve Resmi Gazete'de yayınlanmıştı. İşte bu kategorideki orta sınıf elektrikli otomobillerde yüzde 20'yi aşan düşüşler oldu. Peki, elektrikli otomobil ÖTV oranları 2023 yılında ne kadar oldu?

Vergisiz fiyatı 1 milyon 250 bin lirayı aşmayan ve gücü 160 kW'ı geçmeyen bir elektrikli otomobil için ÖTV oranı yüzde 10, fiyatı 1.250.000 TL'yi aşan araçlar içinse yüzde 40 ÖTV uygulanmaya başlamıştı.

Motor gücü 160 kW'ı aşan ve fiyatı 1 milyon 350 bin lirayı aşmayan orta sınıf bir elektrikli aracın vergisi yüzde 50'de kalmıştı. Bu tutarı aşan araçlarda ise yüzde 60'a çıkmıştı.

Yeni ÖTV düzenlemesi ile orta sınıfta yer alan elektrikli otomobiller için alınan ÖTV matrahı yüzde 40'den yüzde 10'a geriledi. Fiyatlar da yüzde 21.39 düştü. Üst segmentteki bazı modellerin bile fiyatları yüzde 6'ye kadar geriledi.

Elektrikli otomobil ÖTV oranları 2023 yılında sıfır araç sahibi olmak isteyenler için müthiş fiyat ve vergi indirimlerini getirdi.