Azerbaycan ve Ermenistan arasında sular yıllardır durulmuyor; Ermenilerin gözü tıpkı bir zamanlar bizim toprağımızda olduğu gibi şimdi kardeşlerimizin toprağında. İnsanlık bir hastalıkla uğraşırken onlar yine hain saldırılarına devam ediyorlar; Azerbaycan sınırına yapılan saldırı da 3 askerimiz şehit oldu; 4 Azeri türkü olan kardeşimiz de yaralı durumda. Ermenistan’ın yaptığı ateşe karşılı Azerbaycan da büyük bir karşılık ver se de kendisinden şehitler verdikten sonra iş can sıkıcı noktaya gidiyor; yıllardır bunların ettiği zulüm bitmedi; kardeşlerimiz özellikle sınır bölgelerinde rahat uyku görmedi. Onlar biz her zora düştüğümüz de yardımımıza koşan bizi kendileri gibi seven Azeri türkü kardeşlerimiz; şimdi onlar zorda ve biz yardım etmeliyiz.

Türkiye elinden gelenin fazlasını yapmalı

Türkiye’de deprem olduğuna başka ülkeler yardım gerekli mi diye sorarken, Azeri uçakları iniş izni istiyorlardı. Onlar biz sormadan ve yardım talebinde bulunmadan her zaman yanımızda oldular. Bütün dünya bizi kınarken onlar Rus baskına rağmen bize karşı konuşmadılar, her kelimelerinde kardeş olduğumuzu söylediler. Ne kadar Libya ve Suriye gibi devletlerde yardım üssümüz varsa Azerbaycan’a da 50 bin asker göndereceksin ve ondan sonra Ermenistan kıpırdayabiliyor mu göreceğiz. Bizim artık kardeşlerimizin kanlarının akmasına tahammülümüz yok. Biz eminiz ki onların insan gücü bizim kadar olsa şimdi Azeri askerler dağda terör peşinde düşünmeden koşarlardı.

Ermenistan’a nota verilmeli

Ermenistan bizim sınırımızda, hatta bizi de çok iyi tanıyan bir devlettir. Kazım komutan dediğiniz zaman her şey bir anda akıllarına gelir; onlar yerinde durmak istemiyor belli ki arkaları da boş değil destekçilerini de biliyoruz. Ama Azerbaycan yalnız değildir; Azerbaycan’ın kardeşleri orta Asya’dan ana doluya geldi diye, gediği yerleri unutmadı. Bütün Türkler bizim kardeşimizdir; belki benlikleri bir nebze olsa uykuya yatırılmış olabilir, dillerimiz farklı da olabilir; akan kanımız aynı kan. Bir Azeri askerinin kanı aktığın da burada Türk askerinin kolu sızlar. Türkiye en yakın zamanda Ermenistan’a sert bir nota vermeli Azerbaycan’ın yalnız bir devlet olmadığını başta Ermenistan ve sonrasında arkasında iş çevirenler görmelidir. Türkiye bunu yapacak hem teknolojiye hem de asker gücüne sahip bir millettir, biz de kardeş için ölmek garip ve yeni bir durum da değildir; Türk tarihinde ne zaman başka bir Türk dara düşmüş, diğer Türkler yetişmiştir. Tarih asla unutulmaz ve hikâye değildir.