Geçen hafta Antalya’daki futbol kazasından sonra, şampiyonluk yolunda bir çok rakibinin iştahının kabarmasına yol açan Trabzonspor, bugün, büyük çoğunluğun, rakibin birde güçlü Hatayspor olduğu düşünülünce, acaba lider için bu bir kırılma maçı olabilir mi(?), diye iç geçirmelerine neden oldu..

Özellikle takımın en önemli dişlilerinden Nwaekame’nin yokluğu da düşünüldüğünde, her yönüyle üst sıraları ilgilendiren bir buluşmaydı Hatayspor – Trabzonspor randevusu..

Abdullah Avcı ile çıktığı maçlar içinde bugüne kadar ki en göze hoş gelen, daha doğrusu futbolun bütün doğrularını yerine getiren, tüm izleyenlere harika bir seyir zevki sunan bir Trabzonspor izledik dersek, hiçte abartmış olmayız diye düşünüyorum.

Hoca bugün öyle güzel bir takım çıkardı ki, Nweakaeme’nin yokluğunu, çıkardığı kadro kadar, bence bu akşam ki müthiş oyun palanıyla kapattı.

Denswill ve Dorukhan’ın görev alanlarındaki üstün oyun çabaları bugün Trabzonspor’un en büyük gücü oldu..

Buna birde, Berat’ın bir ileri iki geri pas tercihlerinden olabildiğince kendisini soyutlaması, bu akşamın bir diğer verimli oyun  performansıydı..

 Tevakuk bu ya, bir ara büyük düşün Berat diye içsesimle hislerimi dillerirken, Cornellius’a o akıl dolu gol pozisyonun oluşum pasını verdi.

Bence; durumu idare eder gibi, sürekli yana geriye pas yapmakla değil, durumdan ( kendine ) vazife çıkarırcasına ileriye odaklanan bir Berat’ın hem kedisi hem futbolu büyük ve kalıcı olur..

Bakasetas, sakatlık sonrası eski formundan biraz uzak olsada, Dorukhan’ın hızla artan formu Avcı’nın elini güçlendirmekte.

Hülasa, bugün Trabzonspor’da en gerideki  Uğurcan’dan en ileri uçtaki Cornellius’a kadar hemen herkes işini mükemmel yaptı diyebiliriz.

Hatta şöyle bir detayda var maça dair, her iki golün Nwakeame’nin bölgesi civarından gelmiş olmasıda bir diğer futbol donesiydi..

Her iki hocanın da maça dair taktiksel atraksiyonlarının olacağına dair demeçleri, her iki düşünceyi de haklı çıkardı..

Biz buna kısacası “ tecrübe kazandı “ bu taktik savaşı diyoruz.

Futbol böyle ilginç bir oyun...

Haftalarca yenilgi yüzü görmeyen lider Trabzonspor, daha çiçeği burnunda Nuri Şahin’in Antalyaspor’una yenilmesi de futbolun içinde olan gerçeklerden.

Burada mühim olan, her kazadan ders çıkarıp, yola devam edebilmek azmi ve isteğinden asla vazgeçmemektir.

İşte bugün taraftarıyla bir bütün olup, hadiseye takılıp kalmadan, geçen haftanın sadece küçük bir kaza olduğunun idrakiyle haklı ve güzel bir galibiyet alan Abdullah hoca ve öğrencilerini tebrik ediyorum.

Dost ve kardeş Hatayspor ’un ligin bu anına kadar ‘ Yirmi Dokuz ‘puan toplayıp, hırsı ve azmiyle üst sıralara tutunmasını takdir ediyorum.

Bu takımın, yıllar önce  daha alt liglerden bugünlere ne mücadeleler vererek geldiğine tanık olmuş biri olarak, bu ligin futbol ikliminin en güzel mevsimlerinden biridir hiç kuşku Hatayspor..

Ömer hoca belli ki, önce yenilmemeyi düşünmüş olacak ki, ilk yarıdaki taktik hatasından döndü ve ikinci yarıda, yerinde yaptığı değişikliklerle, takımının bu ligin zirvesinde bir yerlerde olduğunu hatırlayınca, o izlerken herkesi mutlu eden Hatayspor’u izledik, bir yarım devreliğine de olsa..

Hatayspor’da bugün en çok, kalesinde iki gol görmesine rağmen, Munir’i çok beğendim..

Kalecilik melekeleri muhteşem..

Sonuç olarak; Marek Hamsik’in saha  içi oyun liderliğinde Trabzonspor, zirvede tek başına yol almakta..

Son olarak zorlu rakibi Hatay’ı da futbol anlamında affetmeden geçip, o mutlu sona bir adım daha yaklaşan lider, şimdi rakiplerim düşünsün diyor..

Hasan Akbaş

Haberts.com