Operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheliden 5’i tutuklanırken, 4 şüphelinin işlemleri sürüyor.
Jandarmadan Koordineli Çalışma
Uyuşturucu madde imalatı yapan şüphelilere yönelik yürütülen teknik ve fiziki takip sonucu harekete geçen İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, farklı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda ele geçirilen 256 kilogram ham maddeden yaklaşık 5 milyon adet uyuşturucu hap üretilebileceği belirlendi.
9 Şüpheli Yakalandı
Operasyon kapsamında yakalanan 9 şüphelinin, uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptıkları ve bu faaliyetleri organize şekilde yürüttükleri tespit edildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 5’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer 4 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
Bakan Yerlikaya’dan Açıklama
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada operasyonu koordine eden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nı, Jandarma Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nı, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nı ve görev alan tüm personeli tebrik etti. Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:
❝Uyuşturucu imalatçılarına karşı yürüttüğümüz bu mücadele, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi koruma mücadelesidir.❞
Soruşturma Sürüyor
Ele geçirilen maddeler imha edilmek üzere muhafaza altına alınırken, olayla bağlantılı diğer kişi ve adreslerin tespiti için çalışmaların sürdüğü bildirildi.