Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte bugün Trabzon Şehitlik Mezarlığı’nda Trabzonspor’a ilk lig şampiyonluğunu kazandıran kulübün eski teknik direktörü Ahmet Suat Özyazıcı’nın mezarını ziyaret etti. Özyazıcı’nın mezarının başında dua okundu. 

Kılıçdaroğlu, “Bana Trabzonspor'un onur kartını, kimliğini vermişlerdi. Hala o kimlik durur bende. Trabzonspor'u Tarabzonspor yapan ve sporda disiplini getiren, kararlarıyla sporun hem kalıcı olmasına yol açan hem genişlemesine ve büyümesine yol açan, aynı zamanda bir Trabzon markası yaratan önemli bir kişi. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum ailesine selamlarımızı saygılarımızı sunuyoruz. Böyle bir büyüğe sahip olmak her aileye nasip olmaz. Rahmetli sadece Trabzon’un değil spor dünyasının da gönlünde yer alan önemli bir kişidir” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu da şunları söyledi:

“Ahmet Suat Özyazıcı ve Özkan Sümer aslında Trabzonspor’un çok önemli iki şahsiyeti. Bugün bu sevgi bu ruh bu fırtına varsa aslında başlangıcı onlar. Birçok futbolcunun yetişmesinde mutlaka katkıları olmuştur. Ahmet Suat Özyazıcı önemli bir futbolcu. Dolayısıyla bu tür insanların anılması kıymetli. Bu tür ortamların da bir abideye dönüşmesi, bir anıta dönüşmesi mühim.”

Editör: Haber TS