Trabzonspor’da 2 Aralık’ta gerçekleşecek olan olağan kongre öncesi herhangi bir isim adaylığını resmen açıklamadı.

Kulübün hızla büyüyen borcu, banka kredilerinin de artmasının ardından işin içinden çıkılmaz bir boyuta gelmesi, Trabzonsporlu iş adamlarının da gözünü korkutuyor.

Ahmet Ağaoğlu’ndan önce kulübe başkanlık yapan ve ciddi anlamda faizsiz olarak kulübe kaynak sağlayan Muharrem Usta’yı, yeni gelen yönetimin adeta hain ilan etmesi, Aralık ayı kongresi öncesinde başkan adaylarını düşündüren ikinci bir konu oldu.

Trabzonspor’un faiz ödemesinin önüne geçmek için kendi cebinden kulübe destek sağlayan Muharrem Usta’nın son olarak düştüğü durumu gören Trabzonsporlu iş adamları, Aralık ayı kongresi öncesi aday olmaktan vazgeçiyor.

Aralık ayında aday olması beklenen Trabzonsporlu sanayici bir iş adamı, “çoluğumuzun çocuğumuzun rızkını Trabzonspor’a veririz. Trabzonspor’u faiz belasından da kurtarırız. Fakat daha sonra TFF’si, Türk futbolunun malum sistemi önümüzü keser ve başarılı olamazsak, Muharrem Usta gibi hem çocuğumuzun rızkını verip hem de hain ilan edilme gibi durumla karşı karşıya kalırız.” Şeklinde konuştu.

İsmini açıklamak istemeyen iş adamı şu ifadeleri de kullandı;

"Muharrem Usta gittikten sonra bile kulübe ciddi anlamda reklam desteği veren anlaşma imzaladı. Bu anlaşmayı bile hainlik yapıyormuş gibi taraftara aktardılar. Ve Trabzonspor'a gelecek olan reklam gelirini engellediler. Trabzonspor'un ciddi anlamda reklam desteğine ihtiyacı varken, şahsi hesaplaşmaların olduğu bir kulüp görüyoruz. "