Oruç sonrası baş ağrısı nasıl geçer? Açlık ve susuzluk baş ağrısı yapsa da bu karışımı günde 1 bardak tüketenler çareyi buluyor…

Tüm gün boyunca aç ve susuz kalan bünye iftardan sonra baş ağrısı sorunu ile karşılaşır. Oruç bozulduktan sonra görülen şiddetli baş ağrısını tek seferde kesecek harika bir önerimiz var. Nane çayı veya nane yağı kullanırsanız, oruç tutarken baş ağrılarından muzdarip olmazsınız.

Uzun süre susuz kaldığınızda belli bir zaman sonra şiddetli ağrılar çekebilirsiniz. İlaç içmek istemeyenler doğal çarelere başvurur. İftar sonrası bile baş ağrınız geçmiyor hatta daha da artıyorsa, doğal ağrı kesici olan naneden yardım alın.

İşte, Oruç sonrası baş ağrısı nasıl geçer diyenler için en etkili doğal çözüm yöntemi!

Nane çayı baş ağrısını kısa sürede hafifletir. İltihap giderici, sinirleri yatıştırıcı özellikleri olan nane çayını her akşam bir iki fincan tüketebilirsiniz.

Baş ağrısını kesen bir diğer doğal yöntem ise nane yağıdır. Bitkisel yağlar migren, baş ağrısı, kas ağrısı gibi ağrı ataklarına iyi gelir. Mentol içeren nane yağı oruç tutanların kurtarıcısıdır. Kasları gevşeterek ağrıyı azaltır.

Editör: Didem Bektaş