Kafeinli içecekler zindelik vermekten çok daha fazlasına sahiptir. Bazı kahve türleri sağlık için daha faydalıdır. İşte, ömrü uzatan en faydalı kahveler...

Harvard Tıp Okulu'nda yapılan bir araştırma kahve içenlerle içmeyenler arasındaki farklılıkları şu şekilde ortaya koydu. Şekersiz kahve içenlerin, kahve içmeyenlere göre %16 ila %29 daha düşük ölüm riskine sahip olduğu ortaya çıktı. Kahvenizi şekersiz ve kremasız içtiğinizde ömrünüz uzuyor!

Şekerli, aromalı kahveler, örneğin latte ve karamelli macchiato içerseniz ne yazık ki bunların sağlığa bir faydası yoktur. Kahve tüketimi kalbi korur ve diğer hastalıkların tedavisine yardımcı olur. 2021 yılında yapılan bir araştırma ise, karaciğer sorunları riskini azalttığını göstermiştir. Birleşik Krallık'taki Reading Üniversitesi'nde beslenme ve gıda bilimi profesörü Gunter Kuhnle, kahvenin nasıl üretildiğine bağlı olarak farklı sağlık profillerine sahip olduğunu belirtti.

Bazı kahve türlerinde fenolik bileşikler, antioksidanlar ve iltihap giderici bileşenler bulunur. Bunlar da yaşlanma sürecini yavaşlatır ve sağlığı korur. Arabica ve Robusta kahveleri yüksek miktarda fenolik bileşik içerdiğinden, en sağlıklı kahve çeşitleridir.

Kavrulmamış yeşil kahve çekirdekleri yüksek düzeyde fenolik bileşik içerir. Fakat kavrulduklarında ve aroma eklendiğinde bu özelliklerini kaybetmeye başlar. Kavrulmayan ya da daha az işlem gören kahveler, sade tüketildiğinde kalbi koruyor. Ömrü uzatıyor ve pek çok hastalığın gelişini önlüyor. Mocha ve espresso da orta derecede faydalı iken, filtre ve hazır kahvelerin sağlık açısından bir katkısı bulunmuyor.