Çikolatalı süt çocukken içilen, yetişkinlikte unutulan içeceklerden. Ancak yetişkin sağlığı için de oldukça faydalı. Peki beslenme uzmanları çikolatalı süt için neler diyor?

Muhtemelen bir çocukluk içeceği olarak düşünülür, ancak çikolatalı süt aslında bir antrenmandan sonra daha çabuk toparlanmanıza yardımcı olabilir.

Çikolatalı sütün besin değerleri nelerdir?

Şekersiz, tatlandırılmamış süt çikolatalı süt; 150 kalori, 2.5 gram yağ, 23 gram karbonhidrat, yaklaşık 10 gram ilave şeker ve 8 gram protein içerir.

Bir porsiyon ayrıca günlük kalsiyum değerinin %20'sini, B vitamininin %30'u, potasyumun %10'u ve A ve D vitaminlerinin %15'ini karşılar. Kısacası, çikolatalı süt bazı temel besinleri sağlar.

Pek çok insan çikolatalı süt içer. Başka bir deyişle, haftada bir bardak çikolatalı süt içmek, kemik sağlığı ve ölüm oranı üzerinde etkilidir.

Pek çok insan çikolatalı sütü tatlı bir ikram olarak düşünür, ancak aynı zamanda sağlığa faydalı bir besindir. Antrenmandan sonra çikolatalı süt içmenin yararları çoktur.

Egzersiz performansını da artıran bu içecek, spordan sonra yorgunluğu atar ve kaybedilen vitamin mineralleri geri kazandırır. Sıvı ve elektrolit kaybını önler. İyi bir spor ve enerji içeceğidir.

Temel olarak, makro ve mikro besinlerle doludur. İnek sütü ayrıca kas protein sentezini tetiklemek için gerekli bir amino asit olan iyi bir lösin kaynağıdır. Fakat süt alerjisi veya hassasiyeti olanlar, laktoz intoleransı olanlar ve veganlar da dahil olmak üzere belirli insanlar için bir seçenek değildir.