Gastroenterologlara göre mide ağrısından kurtulmanın 22 yolu! Sürekli mide ağrılarından mı şikayetçisiniz? Size verebileceğimiz bu öneriler uzmanlardan geliyor…

Mide ağrıları en kötüsüdür. Bir dakika önce iyisinizdir, bir dakika sonra kanepede kıvrılıp hareket edemiyorsunuzdur. Şişkinlik, gaz ve mide bulantısı gibi yaygın semptomlar, en kısa sürede mide ağrısından nasıl kurtulacağınız konusunda sizi harekete geçirir. Tüm karın ağrısı vakalarında standart tedaviler fikri çok çekici olsa da, bu sorunu ortadan kaldırmak için neye ihtiyacınız olduğu, ilk etapta buna neyin sebep olduğuna bağlıdır.

Mide Ağrısından Nasıl Kurtulursunuz? 22 Yöntem!

Kendinize zaman verin

Biraz beklerseniz hafif karın ağrıları kendiliğinden geçebilir. Bu, hafif gıda zehirlenmesi ve ishal için geçerlidir.

Reçetesiz ilaçları deneyin

Gaza neden olan şeyleri tüketmeyin: Yeşil sebzeler, kabukları olan meyveler, gazlı içecekler, lahana ve fasulye gibi gaz oluşturan gıdaları tüketmek; veya hava yutmak mide ağrısına neden olur.

Kramplarınız varsa ibuprofen ilacı alın

Yoğurt yiyin

Şişkinlik gibi sürekli mide sorunlarıyla uğraşıyorsanız, yoğurt sindirim sisteminizi korumanıza yardımcı olabilir.

Süt için

Bazen mide ağrıları, mide ekşimesi gibi başka ağrılara, yemek borusunda yanma hissi veren tahrişe veya yemek borusuna geri dönen bir sıkışmaya neden olabilir. Bir bardak süt çare olabilir.

Baharatlı yiyeceklerden kaçının

Zencefil çayı yudumlayın

Fast food'u daha az ve daha yavaş yiyin

Lif alımınızı artırın

Sağlıklı bağırsaklara sahip olmak için günde iki üç kez tuvalete çıkmanız gerekiyor. Bunun içinse lifli gıdaları tüketmek gerek.

Daha fazla egzersiz yapın

Hareketsizlik bazen kabızlığa da neden olabilir. Günde 30 dakika egzersiz yapmayı hedefleyin ve bol su için.

Gaz yapan sebzelerden kaçının

Yeşil dışkı ve mide rahatsızlığı ile uğraşıyorsanız, suçlu sebzeler olabilir. Mide ağrıları genellikle kuşkonmaz, brokoli ve Brüksel lahanası gibi gaz üreten sebzelerden kaçınılarak giderilebilir.

Düzenli öğünlerinizi alın

Akupunktur veya bilişsel davranışçı terapiyi deneyin

Köpüklü ve asitli içeceklerden kaçının

Su için

Papatya çayı deneyin

Biraz nane almak da iyidir

Aloe suyu için

İncirden yardım alın

Düşük FODMAP diyetini deneyin

Uzmanlar, bu diyetin irritabl bağırsak sendromlu hastalarda mide ağrısını ve şişkinliği yönetmede etkili olduğunu açıklıyor. Düşük FODMAP diyeti, fermente edilebilir karbonhidrat alımınızı sınırlayarak mide ağrıları, şişkinlik ve diğer sorunlarının semptomlarını potansiyel olarak hafifletebilir.

Yemekten sonra hemen yatmaktan kaçının

Sıcak bir banyo yapın