Şike süresince Aziz Yıldırım ve İstanbul medyasına karşı dim dik ayakta duran Talip Doğan Karlıbel, HaberTS.com'un sorularını yanıtladı

Şike süresince yazdıklarınız yüzünden sosyal medyafa FB'li taraftarlar tarafından idam ediliyorsunuz.Real hayatınızda Fenerbahçe'li arkadaşlarınız ile aranız nasıl?

-Şike sürecinde Fenerbahçeli taraftarların bana karşı linç girişimde bulunmalarını çok doğal karşılıyorum.Kandırılmış bir taraftar kitlesi için bu sürecin sorumlusu olarak gözüküyorum. Tabi bu gerçek Fenerbahçe’li taraftarlar için değil, bir çok dostum Fenerbahçe’li onlarla bu konuyu oturup eğrisi doğrusu sık sık konuşuyoruz nedense 1 saat sonra hepsi benim haklı olduğumu düşünüyorlar. Amaç Fenerbahçe’yi yargılamak değil Fenerbahçe’yi bu pisliklerin içine bulaştıranların sorumlu tutulmasıdır.

Yıllarca siyaseti çok yakından takip edip insanları aydınlattınız.Siyasilerin şike süresinde sergiledikleri tavırları nasıl yorumluyorsunuz?

-Siyasilerin bu ŞİKE sürecinde sergiledikleri tablo ise içler açıcı değil bu konuda tek dik duran ŞAMİL TAYAR’dır onu bu konuda kutlarım.Sayın Başbakanımız koyu FENERLİ olduğu için her halde Kasımpaşalı’lığı tuttu ki mecliste bu yasa değişikliği yapıldı. Genel çapta siyasilerin partilerine nemalanmak için bu süreçte aktif görev aldıklarını düşünüyorum.

Aziz Yıldırım'dan sonra Yıldırım Demirören hakkında bir çok belge ile gündeme geldiniz. Sizce hangisi daha suçlu?

- Aziz Yıldırım Fenerbahçe’yi batırdı. Demirören  BJK yı batırdı, şimdide TÜRK futbolunu batırmak üzere nedense ve buna kimse dur diyemiyor üzücü olanda o UDİNESE dosyası yolsuzluğu ve bir çok yolsuzluk ve dolandırıcılık dosyalarını önümüzdeki hafta açmaya başlıyoruz umarım YÜREKLİ bir savcı çıkar ve bu konulardan dolayı CEZA HUKUKU açısından bir soruşturma başlatır. Bence her iki şahısında Türk futbolundan silinmeleri lazım.

Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe'nin geleceği hakkında düşünceleriniz?

- Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe’nin geleceği açısından düşündüklerim ise, Aziz yıldırım yargıtay cezayı onadıktan dan 40 ay bir ceza daha yatacak ÖMÜR BOYU men alacak UEFA ve FİFA dan, yani kariyeri bitecek. Fenerbahçe ise 5 sene men CEZASI alacak ve ciddi bir kaos ortamına girecek . POLİT BÜRO yönetim zihniyeti bu süreçle bitecek diye düşünüyorum.

Yıldırım Demirören'in geleceği hakkında düşünceleriniz?

- YILDIRIM DEMİRÖREN’i yargı önünde cevap vermesi için gereken bütün girişimleri başlattık onun sonu da Aziz Yıldırım gibi olacaktır, cürüm ve cebirle ÇETE halinde bir nitelikli dolandırıcılık vakasından yargılanacak DEMİRÖREN siyasi irade onu bu konulardan dolayı korumayacaktır diye düşünüyorum çünkü adi bir suç olduğu için.

Şike süresinde en çok takdir ettiğiniz yazarlar kimler?

- ŞAMİL TAYAR  ve AHMET ÇAKAR

Şike süresinde en çok tepki gösterdiğiniz yazarlar kimler?

- Sinan engin, Tahir kum, Ercan saatçi, Ömer Çavuşoğlu, HACER Lube ayar, Vatan gazetesi Hürriyet, milliyet, NTV SPOR v.s. Saymakla bitmez.

Hiç kendi kendinize keşke bu işlere bulaşmasaydım diyor musunuz?

- Bazen düşünüyorum da bana karşı toplam 85 suç duyurusu yapıldı şike konusunda haberlerimden dolayı sırf ALİ ŞEN konusunda 16 ay ertelemeli ceza aldım amaçları beni susturmak herhalde bunun dışında BAKIRKÖY asliye ceza mahkemesinde Aziz Yıldırım’a hakaretten davam var EYLÜL ayında. Türk futbolunu temizleme misyonuna girişildi bunda başarılı olduk şimdi bu temizliği sonuna kadar götürüp bu mikropları temizledikten sonra TAMAM diyeceğim ve bu dosyayı kapatacağım. Bazen kendi kendime " neden bu işlere bulaştın diye kritik sürdürüyorum da " sonrada birileri bu işlerle uğraşması lazım diye kendimi teselli ediyorum.

Bir GS'li olarak, Burak Yılmaz'ın kulüp ile görüşülmeden transfer edilmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?

- Burak yılmaz konusunda Galatasary etik davranmadı ama, Trabzon’lu yöneticilerde sözleşmeyi yaparken yurt dışı transferindeki 5 milyon TL lik konuyu yurt içi transferinede koymuşlar hata orada işte . Ama Burak Yılmaz’ın Trabzona haber vermeden bu transfer görüşmelerini yapmasını çok yanlış buluyorum sonuçta Burak Yılmaz’ı , Burak Yılmaz yapan TRABZON SPORDUR.

Son olarak Twitter üzerinde uzun süredir 61 kişiyi takip ediyorsunuz.Bu konu hakkında söylemek istediğiniz bir şey var mı?

- Bu konu benim kişisel PROTESTOM ve Trabzon Spora  karşı yapılan haksızlıklarda Trabzon Sporluların yanında olmamadır. Benim için 2010-2011 şampiyonu TRABZON SPOR dur bu kupa eninde sonunda Trabzon Sporun MÜZESİNE girecektir bununla ilgili AİHM sine gidilip Mahkeme kararı alınması lazım bu süreç 5-10 senede sürse bir Galatasaraylı olarak bütün bu süreçte Trabzon Sporun arkasındayım onun içinde 61. takipçi ile bu konuyu az dolsa kendi imkanlarım içinde protesto ediyorum.



Röportaj : Ali Çil